SSBU-kids@dorienhein-2023.jpg

basisonderwijs

In ons programma maken we veel ruimte voor jeugd- en jongerentheater. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren kennismaken met de podiumkunsten en willen ze een mooie (eerste) theaterervaring meegeven. Daarom heeft de schouwburg een medewerker educatie (educatie@ssbu.nl). Zowel voor het primair als het voortgezet onderwijs zijn er schoolvoorstellingen.

Onze educatieve activiteiten richten zich voornamelijk op de programma’s die gezelschappen ontwikkelen. Bij veel voorstellingen bieden we randprogramma’s aan zoals inleidingen of workshops. Ook organiseren we rondleidingen door het gebouw. En we werken samen met JINC en de vrijwilligerscentrale Zeist voor bliksemstages.

De plek bij uitstek om zoveel mogelijk jonge mensen in aanraking te brengen met cultuur is het basisonderwijs. Speciaal voor leerlingen uit het primair onderwijs programmeren we regelmatig schoolvoorstellingen overdag. We werken daarbij nauw samen met Cultuur & School Utrecht. Deze organisatie helpt scholen hun weg te vinden in het grote cultuuraanbod in Utrecht en bemiddelt tussen de scholen en kunstinstellingen.

• selectie voorstellingen: kind en familie

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]