educatie

basisonderwijs

In ons programma maken we veel ruimte voor jeugd- en jongerentheater. We vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren kennismaken met de podiumkunsten en willen ze een mooie (eerste) theaterervaring meegeven. Daarom heeft de schouwburg een medewerker educatie (educatie@ssbu.nl). Zowel voor het primair als het voortgezet onderwijs zijn er schoolvoorstellingen.
Onze educatieve activiteiten richten zich voornamelijk op de programma’s die gezelschappen ontwikkelen. Bij veel voorstellingen bieden we randprogramma’s aan zoals inleidingen of workshops. Ook organiseren we rondleidingen door het gebouw. En we werken samen met JINC en de vrijwilligerscentrale Zeist voor bliksemstages

De plek bij uitstek om zoveel mogelijk jonge mensen in aanraking te brengen met cultuur is het basisonderwijs. Speciaal voor leerlingen uit het primair onderwijs programmeren we regelmatig schoolvoorstellingen overdag. We werken daarbij nauw samen met Cultuur & School Utrecht. Deze organisatie helpt scholen hun weg te vinden in het grote cultuuraanbod in Utrecht en bemiddelt tussen de scholen en kunstinstellingen.

Altijd weten wat er speelt

Een geldig e-mail adres is verplicht!

Welkom op de nieuwe website

Op 16 april zijn onze nieuwe website en ons nieuw kaartverkoopsysteem online gegaan. We zijn benieuwd wat je ervan vindt: mail de webmaster. 

let op: Wanneer je e-tickets hebt gekocht vóór 16 april, dan kun je deze niet meer downloaden. Wanneer je contact opneemt met de kassa (030-2302023) zorgen wij voor een duplicaat. Excuses voor het ongemak.