2183

basis onderwijs

Kinderen een theaterervaring rijker

De plek bij uitstek om zoveel mogelijk kinderen in aanraking te brengen met cultuur is het basisonderwijs. Stadsschouwburg Utrecht zet zich graag in om het mogelijk te maken dat ieder kind in Utrecht minimaal één keer in zijn schoolloopbaan een voorstelling bezoekt. Speciaal voor leerlingen uit het primair onderwijs programmeren we regelmatig schoolvoorstellingen overdag. We werken daarbij nauw samen met Cultuur & School Utrecht, bekijk hier het aanbod. 

Deze organisatie helpt scholen hun weg te vinden in het grote cultuuraanbod in Utrecht en bemiddelt tussen de scholen en kunstinstellingen. Als Utrechtse school kun je bij hen terecht voor ondersteuning en advies bij de vormgeving van jouw cultuuronderwijs. 

Bekijk hier het aanbod via Cultuur & School Utrecht.

Bij een aantal voorstellingen bieden we extra activiteiten aan. Meestal gaat het dan om een inleiding of workshop die het gezelschap speciaal heeft ontwikkeld bij de voorstelling. Zo bieden we kinderen graag een mooie (eerste) theaterervaring. Ook organiseren we rondleidingen door het gebouw. 

Ben je docent en overweeg je een voorstelling te bezoeken met een groep leerlingen? Benieuwd naar onze extra activiteiten?  Stuur dan een bericht naar educatie@ssbu.nl. 

Kies een taal