Het Achtste Leven (voor Brilka)

Het Achtste Leven (voor Brilka)

Theater Oostpool

Grote Zaal

Toneel

Muziektheater

drankje inclusief

do 06 jun 2024 - za 08 jun 2024

18:30 - 23:30

Muziektheatervoorstelling naar de wereldberoemde roman van Nino Haratischwili

Met Het Achtste Leven (voor Brilka) brengt regisseur Nina Spijkers de theaterbewerking van de gelijknamige roman van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili. Een monumentaal familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. Dit verhaal, over acht levens uit één Georgische familie, begint in een kleine stad in Georgië. Waar in de koudste winter van het begin van de twintigste eeuw Stasia wordt geboren, de dochter van een ambitieuze chocoladefabrikant. Generaties later woont Nitsa, achterkleindochter van Stasia, in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn.

 

Een epische muziektheatervoorstelling
Het Achtste Leven (voor Brilka) is een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Een hartverscheurend en tegelijk troostrijk drama verteld vanuit het perspectief van vrouwen uit verschillende generaties, waarbij het publiek meegenomen wordt op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Met live gezongen en gespeelde muziek: van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers uit latere decennia.

In deze voorstelling wordt expliciet verwezen naar (seksueel) geweld.

naar de roman van Nino Haratischwili, tekst: Emilia Linda Heinrich, Julia Lochte en Jette Steckel, regie: Nina Spijkers, naar een concept van: Daria Bukvić, spel en muziek: Marie Louise Stheins, Selin Akkulak, Liz Snoijink, Démira Jansen, Michael Muller, Sharlee Daantje, Sharon Harman, Eeke Boonstra, Bram van der Heiden, Linde van den Heuvel, Rabbi Jallo,  www.theateroostpool.nl

Het Achtste Leven (voor Brilka)

Theater Oostpool

Het Achtste Leven (voor Brilka)

selecteer datum en tijd

do 06 jun 2024

18:30 - 23:30

€ 34,00 / € 30,00 / € 24,00 / t/m 18 jaar € 15,00

koop kaarten

vr 07 jun 2024

18:30 - 23:30

€ 34,00 / € 30,00 / € 24,00 / t/m 18 jaar € 15,00

koop kaarten
Toon alle datums

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal