844

bereikbaarheid

Stadsschouwburg Utrecht is goed bereikbaar per openbaar vervoer, fiets of auto. Plan je route via Google Mapswww.u-ov.info of www.9292.nl.  Je kunt ook kiezen voor een wandeling vanaf het Centraal Station. Deze lijnbussen hebben een halte voor de schouwburg: 28, 50, 73, 74 en 77. Via Neude en Janskerkhof is het ongeveer 20 minuten lopen.

adres: Lucasbolwerk 24 | 3512 EJ Utrecht  

gratis met U-OV

Op de dag van de voorstelling kun je op vertoon van jouw (e)ticket gratis gebruik maken van U-OV bus- en tramvervoer in regio Utrecht (en de U-Link bussen m.u.v. lijn 50). De regeling geldt:

  • bij avondvoorstellingen vanaf drie uur voor aanvang tot einde dienstregeling (m.u.v de nachtbus).
  • bij ochtend- en middagvoorstellingen vanaf drie uur voor aanvang tot vier uur na aanvang voorstelling.
  • alleen voor voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht, niet voor voorstellingen op andere locaties.
  • niet voor bussen van andere vervoersmaatschappijen.
gratis met U-OV
gratis met U-OV

met de auto

Utrecht heeft een autoluwe binnenstad. Dat betekent dat het lastig is om via het centrum bij de schouwburg te komen. Volg vanaf de singels en de uitvalswegen de borden Parkeren Centrum Oost. Je kunt (betaald) parkeren op de Maliebaan, op 5 minuten loopafstand van de schouwburg. Langs de ventweg is aan beide zijden parkeergelegenheid. Op zondagen kun je buiten de Singel (zone A2) gratis parkeren.

parkeren
Op loopafstand van Stadsschouwburg Utrecht bevinden zich twee parkeergarages. Tarieven onder voorbehoud van wijzigingen. 

parkeergarage Kruisstraat
adres: Kruisstraat 2 - 3581 GK Utrecht
De garage is vanuit beide richtingen bereikbaar via de Biltstraat. Deze garage beschikt over 105 plaatsen. Normaal tarief: € 4,11 per uur. Bij onze balie kun je voor € 10,50 je inrijkaart laten omzetten naar een uitrijkaart (geldig tot 6 uur na inrijden). Let op: om gebruik te kunnen maken van deze regeling, kies je bij het inrijden voor de optie om een inrijkaart te ontvangen. Scan daar dus niet je betaalpas.

parkeergarage Grifthoek
adres: Wittevrouwensingel 96 - 3514 AL Utrecht
De garage bevindt zich bij het Griftpark. Normaal tarief: € 2,67 per uur. Bij onze balie kun je voor € 5,50 je inrijkaart laten omzetten naar een uitrijkaart (geldig tot 6 uur na inrijden). Inrijden kan tot 23.00 uur; uitrijden 24 uur per dag.

P&R Utrecht Science Park
Kom je vanuit de richting Amersfoort, dan kun je ook parkeren op P&R Utrecht Science Park. Daar betaal je € 5 voor een combikaartje parkeren en reizen (geldig voor max. 5 personen.) De busrit duurt ca. 15 minuten en je kunt voor de schouwburg uitstappen.

www.parkeren-utrecht.nl
parkeren voor mindervalide

met de fiets

Kom je op de fiets naar de schouwburg? Op ongeveer 8 minuten loopafstand bevinden zich drie bewaakte fietsenstallingen: Stadhuis, Neude en Lange Viestraat. Kijk voor meer informatie op veiligstallen.nl/utrecht 

met de fiets
met de fiets

Kies een taal