Panic room

Panic room

Theater Utrecht

Grote Zaal

Toneel

première

dernière

drankje inclusief

do 18 apr 2024 - di 25 jun 2024

20:00 - 21:30

Intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die samen opgesloten zitten

Midden in een Niemandsland staat een huis waar twee geliefden elkaar treffen. De één is ziek en op de vlucht voor het onontkoombare einde. De ander is een oorlogscorrespondent die terugkeert van een levensveranderende reis naar een conflictgebied. In een race tegen de klok dringt het verleden zich aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. Wanneer de wereld door de wanden heen breekt en de kamer te klein blijkt voor hun conflict, reizen ze af naar de plek waar een onbevattelijk verlies diep onder het hete zand begraven ligt. Eén ding is zeker: in het diepste donker schuilt een nog grotere duisternis.

'Panic Room' is een intieme en lijfelijke voorstelling over sterven en afscheid nemen. Waar eindigt het recht op het langste leven en begint de verantwoordelijkheid voor de dood van de ander? Na hun succesvolle samenwerking aan het familiedrama Sea of Silence slaan Floor Houwink ten Cate, Esther Duysker en Abke Haring voor Panic Room de handen ineen met Jacob Derwig.

Regisseur en schrijver Floor Houwink ten Cate (1987) maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van theater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot de menselijke maat en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties.

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater, gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. We putten daarbij uit alle mogelijke bronnen: van persoonlijke verhalen, literatuur en muziek tot modehuizen, popcultuur en clubs. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en zo verkennen we doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater.

concept en regie: Floor Houwink ten Cate, tekst: Esther Duysker en Floor Houwink ten Cate, spel: Abke Haring en Jacob Derwig, foto: Benning & Gladkova, www.theaterutrecht.nl

Panic room

Theater Utrecht

Panic room

selecteer datum en tijd

do 18 apr 2024

20:00 - 21:30

€ 28,50 / € 24,50 / € 18,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

vr 19 apr 2024

20:00 - 21:30

€ 28,50 / € 24,50 / € 18,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten
Toon alle datums

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal