Stadsschouwburg Utrecht (c) Jelmer de Haas Fotografie.jpg
Stadsschouwburg Utrecht t
Stadsschouwburg Utrecht t
Hekmanfoyer 1,5 mtr.jpg
Hekmanfoyer r
Hekmanfoyer r
AquaSpark.JPG
stream opstelling g
stream opstelling g
Zindering 1,5 meter.jpg
Zindering 1,5 meter r
Zindering 1,5 meter r
SSU_113.jpg
Blauwe Zaal l
Blauwe Zaal l
IMG_0081.jpg
Dudokfoyer r
Dudokfoyer r
Zindering©dorienhein-0311.jpg
Private dining g
Private dining g

zaalverhuur

Stadsschouwburg Utrecht is een bruisende locatie waar dagelijks meerdere activiteiten plaatsvinden. Tussen het volle theaterprogramma zit vaak nog verrassend veel ruimte verborgen. We zijn naast theater, ook een huis van de stad. Een plek voor ontmoeting. 

Gelukkig hebben wij in ons ruime pand veel mogelijkheden om ook met iets meer afstand ontmoetingen te faciliteren. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden binnen de 1,5 meter norm/samenleving. Ook úw gasten zijn van harte welkom bij ons!

• veelgestelde vragen: coronamaatregelen
• download onze nieuwe verhuurbrochure

aangepast protocol
Vergaderen, vieren of dineren, het kan allemaal, alleen met minder mensen. Aan onze service is niets veranderd, al hebben we in ons gastheerschap rekening te houden met de aangepaste regels. We hebben protocollen opgesteld om de veiligheid van u en uw relaties te waarborgen. Hierin heeft u als huurder uiteraard ook een verantwoordelijkheid.

hybride bijeenkomsten
De schouwburg heeft veel ervaring met het organiseren van complexe events. Ook op technisch vlak hebben we veel te bieden. Die techniek maakt het mogelijk om ook hybride bijeenkomsten of webinars te organiseren. De combinatie van een live event met een sterke live-stream verbinding vergroot de capaciteit van uw event. Met onze hoogwaardige audiovisuele techniek bent u verzekerd van een zorgeloze ‘live’ experience.

aangepaste capaciteit
Hieronder vindt u de aangepaste capaciteit per zaal/ruimte met het aantal personen op 1,5 meter afstand van elkaar:
Douwe Egbertszaal individuen: 136
Douwe Egbertszaal in tweetallen: 240
Blauwe Zaal vlakke vloer: 65
Blauwe Zaal met tribune en vlakke vloer: 46
Blauwe zaal met alleen tribune: 26
Hekmanfoyer: 42
Founderskamer: 6
Private Dining: 6
Escherfoyer: 4-12
Restaurant Zindering: 50
Artiestenfoyer (evt. als subruimte): 21
Grote kleedkamers (evt. als subruimte): 7

Er is nog ruimte, ook in deze tijd. Interesse? Bel (030 - 23 24 150) of stuur ons een e-mail (verhuur@ssbu.nl) om te kijken of we iets voor u kunnen betekenen. Wij denken graag met u mee.

 • faciliteiten

  Stadsschouwburg Utrecht beschikt over een eigen restaurant, Zindering, en een café, Mevr. Dudok. Ons goed geoutilleerde en onlangs gerenoveerde monumentale pand is ingericht op ontvangst en ontmoeting. De keuken is gewend op gastronomisch niveau voor grote gezelschappen te koken. Door de hoogwaardige technische ondersteuning zijn de mogelijkheden vrijwel onbeperkt. Onze organisatie is erop voorbereid om tussen het programma door in korte tijd veel service te bieden. Van brainstromsessie in de kleedkamer tot presentatie in de grote zaal. Er is heel veel mogelijk.

  Wij helpen graag bij de zorgeloze organisatie van het event!

 • bereikbaarheid

  De schouwburg ligt in een stadspark aan de rand van het historisch centrum van Utrecht. De schouwburg is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Veel buslijnen stoppen direct voor de deur. Op loopafstand van Stadsschouwburg Utrecht bevinden zich twee parkeergarages.

  Stadsschouwburg Utrecht
  Lucasbolwerk 24
  3512 EJ Utrecht

  verhuur: +31-30- 232 41 50
  algemeen: +31-30- 232 41 25
  e-mail: verhuur@ssbu.nl 

 • neem alvast een kijkje - virtuele rondleiding
 • geschiedenis gebouw - zaalplattegrond

  In 1937 besluit de Utrechtse gemeenteraad tot de bouw van een nieuwe schouwburg op het Lucasbolwerk. De architect en stedenbouwkundige Willem Marinus Dudok krijgt de opdracht en in 1941 vindt de oplevering plaats: een fraai gebouw, gelegen tussen park en water. Sindsdien is de schouwburg een paar keer grondig verbouwd, voor het laatst in de periode 2015-2016 (geschiedenis van het gebouw) . Over de ontstaansgeschiedenis van de schouwburg, het ontwerp van Dudok en de diverse verbouwingen schreef architectuurhistoricus Martine Bakker het boekje: Licht, ruimte en beweging – 75 jaar Stadsschouwburg Utrecht. Het boekje is voor € 10 te koop bij onze kassa.  

  zaalplattegrond :  Douwe Egbertszaal  (pdf) | Blauwe Zaal  (pdf)

 • timelapse tribune Douwe Egbertszaal

  Met één druk op de knop verandert de Douwe Egbertszaal in een zaal met 895 stoelen in een amfi-theater met ruim 600 stoelen. Magisch!

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]