2660

waarom steunen

Voor iedereen een leven lang theater

Stadsschouwburg Utrecht biedt een leven lang theater voor iedereen. We willen dat je je welkom voelt. Onder ons dak vind je voorstellingen, evenementen, bijeenkomsten, exposities en meer. Er zijn voor iedereen, vraagt om een open blik naar buiten, sociale betrokkenheid én vernieuwing op zijn tijd. Om dit te bereiken hebben we verschillende geefdoelen opgesteld. Als donateur draag je bij aan het bereiken van onze doelen – jij maakt deze mede mogelijk!

Heb je vragen, stuur een e-mail naar Barbara Lindenbergh.

b.lindenbergh@ssbu.nl

educatie & participatie 
Niet voor iedereen is een bezoek aan de schouwburg even vanzelfsprekend of betaalbaar. Met jouw bijdrage kunnen we Stadsschouwburg Utrecht en theater ook naar deze mensen brengen. We organiseren schoolvoorstellingen en bieden het busvervoer naar de schouwburg daarbij gratis aan. We werken samen met de Brede School in Overvecht, schenken regelmatig een extra kaartje aan degenen die daar het geld niet voor hebben, financieren de theaterpas voor studenten, we geven U-paskorting en werken samen met tientallen Utrechtse onderwijsinstellingen.

jong talent 
Wij bieden graag het podium aan talentvolle makers, in alle genres en stijlen. Zo kunnen zij podiumervaring opdoen en vlieguren maken. Dit doen we via The Future is now (korte presentaties van jonge makers door het hele gebouw), Kunstbende en met het begeleiden van stagiaires op theater, marketing, technisch en horeca-gebied. Met jouw bijdrage aan Jong Talent, geef je talentvolle artiesten de kans om door te breken. 

(internationale) topvoorstellingen
 Met jouw steun kunnen we voor internationale topprogrammering in alle genres gaan. Door bij te dragen aan Topvoorstellingen kunnen wij bijzondere topprogrammering, het neusje van de zalm, naar Utrecht halen. Zo bieden we andere perspectieven op de wereld!

innovatie en toegankelijkheid 
Zonder vernieuwing is er geen toekomst voor theater. Daarom investeren we met jouw steun in gevelprojectie, streaming, het wegnemen van barrières voor mensen met een beperking, verbeteringen aan- en in het gebouw, waaronder duurzaamheidsinvesteringen én in innovatieve programmering en projecten zoals bijvoorbeeld Techlab van Theater Utrecht.

donateurs bedankt

Stadsschouwburg Utrecht wordt gesteund door overheden, fondsen en andere donateurs. We willen deze organisaties hartelijk bedanken voor hun steun aan het gebouw, de programmering en onze bijzondere projecten, onder meer gericht op duurzaamheid, educatie en participatie.

 

donateurs bedankt
donateurs bedankt

jouw voordeel

Stadsschouwburg Utrecht heeft een ANBI- status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een organisatie met ANBI-status wordt erkend door de Belastingdienst als een instelling die zich inzet voor het algemeen nut, zoals bijvoorbeeld liefdadigheidsinstellingen en culturele instellingen.

belastingvoordeel
Dit heeft bijzondere belastingregels als gevolg. Zo is Stadsschouwburg Utrecht vrijgesteld van betaling van schenk- en erfbelasting en komt elke schenking in zijn geheel ten goede aan onze activiteiten. Bovendien is er sprake van een bijzonder belastingvoordeel voor zowel bedrijven als particulieren.

lees meer over de fiscale voordelen 

jouw voordeel
jouw voordeel

Kies een taal