1730

fiscale voordelen

Steun aan de Stadsschouwburg Foundation is fiscaal gunstig, zowel voor particulieren als bedrijven. De belastingdienst betaalt mee aan je gift omdat de Foundation een culturele ANBI status heeft. Hier vind je meer informatie over belastingvoordelen.

Wil je precies weten hoeveel belastingvoordeel je krijgt of wil je meer informatie over alternatieve betalingsmogelijkheden? Stuur een e-mail naar Barbara Lindenbergh .

particulieren en ondernemers

fiscale voordelen particulieren
Van je gift kun je in plaats van 100% zelfs 125% aftrekken van de inkomstenbelasting. Wanneer je via een schenkingsovereenkomst een stoel van € 750 adopteert, krijg je van de fiscus tussen de € 379 en € 488 terug. Je voordeel is afhankelijk van twee factoren: 1. periodieke of eenmalige schenking 2. inkomen. meer info 

fiscale voordelen ondernemers
Steun aan de Stadsschouwburg Foundation is ook voor ondernemers fiscaal gunstig. In plaats van 100% van je gift kun je 150% aftrekken van de vennootschapsbelasting. meer info

particulieren en ondernemers
particulieren en ondernemers

twee manieren van schenken

periodiek schenken
Kies je voor een periodieke gift (bijdrage verspreid over vijf jaar), dan is je belastingvoordeel maximaal. Voorwaarde voor deze belastingaftrek is dat je een vijfjarige schenkingsovereenkomst tekent met de Stadsschouwburg Foundation. Stuur het machtigingsformulier naar ons op en wij verzorgen de schenkingsovereenkomst.

eenmalig schenken
Kies je voor een eenmalige gift, dan is een geefdrempel van toepassing. Deze is 1% van je verzamelinkomen. Alleen giften boven de drempel komen voor aftrek in aanmerking. Wanneer je ook aan andere goede doelen geeft, kan dat interessant zijn. Bij een periodieke schenking is de geefdrempel niet van toepassing.

twee manieren van schenken
twee manieren van schenken

Kies een taal