SSBU_1juli2020startvoorstellingen_lowres©dorienhein-0050.jpg
Stadsschouwburg Utrecht (c) Jelmer de Haas Fotografie.jpg

kaarten kopen

Na een lange lockdown is de schouwburg weer open. We verkopen vooralsnog een beperkt aantal kaarten op basis van anderhalve meter afstand. Wees er snel bij, want onze programmeurs hebben mooie en interessante voorstellingen bijgeboekt. Bekijk ze in de agenda! We hopen je snel weer te zien. 

verkoop volgend seizoen
Omdat er nog veel onzeker is over de snelheid van de versoepelingen hebben we besloten voorlopig alleen de voorstellingen in september en oktober te verkopen. Op vrijdag 27 augustus gaan de voorstellingen van november en december in de verkoop. We hopen dat we dan weer alle stoelen kunnen verkopen.

openingstijden kassa en zomersluiting
• 19 juli t/m 30 juli en van 16 t/m 22 aug: ma t/m vr van 9.00 - 17.00 uur, ook telefonisch. In de weekenden is de balie gesloten.
• 31 juli t/m 15 aug: zomersluiting; het gebouw is gesloten voor bezoekers.

coronamaatregelen tijdens je bezoek aan Stadsschouwburg Utrecht
• De voorstellingen voor het volgend seizoen worden geplaceerd verkocht, maar nog wel met anderhalve meter afstand.
• De groepsgrootte bij theaterbezoek bestaat maximaal uit vier personen.
• Wij gaan er vanuit dat wanneer je meerdere kaarten koopt, je tot hetzelfde huishouden behoort. Is dit niet het geval, koop de kaarten dan per huishouden.
• Heb je corona(-achtige) klachten, dan kun je tot een uur voor aanvang van de voorstelling je bezoek aan de schouwburg annuleren. Je kaarten worden vervangen door een voucher.
• Op plaatsen waar het niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaren vragen we je een mondkapje te dragen. 
• veelgestelde vragen (veiligheidsmaatregelen)

ZaalplattegrondDouwe Egbertszaal  (pdf) | Blauwe Zaal  (pdf)
NB: houd rekening met gewijzigde zaalcapaciteit i.v.m. de anderhalvemeter-maatregel.

 • betaalmiddelen | verkoop op locatie

  betaalmiddelen
  Je kunt betalen met Pin, Creditcard (Mastercard, Visa), Podium Cadeaukaart (voorheen Theater- en Concertbon) of VVV cadeaukaart.

  verkoop op locatie
  Voor locatievoorstellingen gelden vaak afwijkende regels en openingstijden. In dat geval wordt het vermeld op de voorstellingspagina.

 • kortingsregelingen

  Wij geven een aantal kortingen op de 1e en 2e rangprijs. Kortingen gelden niet voor de 3e rang en voor prijzen van € 10 of lager. Korting op korting is niet mogelijk, de hoogste korting geldt. Groepskorting en de lastminutekorting voor studenten gelden alleen aan de kassa (niet online).

  CJP en U-pas (1 kaart p.p.)
  € 5 korting; U-pashouders kunnen bij niet-uitverkochte voorstellingen ook gebruik maken van de lastminuteregeling.

  t/m 18 jaar
  Jongeren t/m 18 jaar betalen voor de meeste voorstellingen € 10. Uitgezonderd zijn cabaret in de Douwe Egbertszaal en enkele grote musicals en shows.

  lastminutekorting voor studenten en houders van de U-pas
  Als je studeert (MBO/HBO/WO) kun je vanaf 12.00 uur op de dag van de betreffende voorstelling (indien niet uitverkocht) voor € 10 een kaartje kopen, op vertoon van bewijs van inschrijving én geldige collegekaart (met pasfoto én studiejaar). Reserveren is niet mogelijk.

  We Are Public
  Investeer voor € 18 per maand mee in cultuur! Vraag de WeArePublic-pas aan en krijg direct toegang tot minimaal 150 bijzondere programma’s per maand (concerten, voorstellingen, films en exposities). Geldig  in meerdere steden. meer info

  groepskorting
  Bij bestellingen van (meer dan) 15 kaarten krijg je € 2,50 korting per kaartje op de normale prijs (niet van toepassing op 3e rang en prijzen van € 10 of lager).

   

 • betaal niet te veel

  Helaas zijn er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen. Als bezoeker betaal je via die sites (vaak zonder het te weten) veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator. In de campagne 'weet waar je koopt' hebben artiesten, podia en organisatoren de krachten gebundeld om doorverkoop tegen te gaan. Koop tickets uitsluitend via de website van de artiest, van de locatie of van de organisator. 
  Op www.weetwaarjekoopt.nl vind je alle officiële verkopers en tips tegen doorverkoop.

 • omruilen duplicaten

  omruilen
  Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Tot een week voor de speeldatum kun je ze wel omruilen voor een andere voorstelling of voor een tegoed. Dat tegoed is geldig tot twee jaar na uitgifte en dus ook te gebruiken bij de start van de verkoop voor het volgende theaterseizoen. Een tegoed inwisselen kan online, aan de kassa en telefonisch. Deze regeling geldt niet voor kaarten die zijn gekocht via andere verkoopkanalen.

  duplicaten
  Kaartjes kwijt? Neem dan contact op met de kassa 030-2302023. 

 • ook te koop

  podium cadeaukaart
  Aan de kassa verkopen wij de Podium Cadeaukaart. Hiermee kun je jaarlijks naar zo'n 30.000 voorstellingen, concerten en festivals in heel Nederland. Meer dan 290 podia accepteren de podium cadeaukaart als geldig betaalmiddel voor toegangsbewijzen. Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop (tenzij expliciet anders vermeld op de cadeaukaart).

  dinerbon
  Aan de kassa zijn dinerbonnen verkrijgbaar ter waarde van € 10 en € 25. Deze bonnen kun je verzilveren in Zindering en Mevr. Dudok.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]