levendig_gebouw_SSBU©dorienhein--0394.jpg

kaarten kopen

UPDATE CORONAVIRUS  English
Stadsschouwburg Utrecht stelt alle activiteiten uit tot 1 juni. 
meer info

reguliere openingstijden kassa
• maandag t/m zondag van 10.00 uur tot aanvang voorstelling
• feestdagen vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling
• Vanaf een uur voor aanvang krijgt de verkoop voor de betreffende voorstelling voorrang.
• Is er geen voorstelling? Dan is de kassa om 19.00 uur gesloten.

ZaalplattegrondDouwe Egbertszaal  (pdf) | Blauwe Zaal  (pdf)

 • betaal niet teveel

  Helaas zijn er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen. Als bezoeker betaal je via die sites (vaak zonder het te weten) veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator. In de campagne 'weet waar je koopt' hebben artiesten, podia en organisatoren de krachten gebundeld om doorverkoop tegen te gaan. Koop tickets uitsluitend via de website van de artiest, van de locatie of van de organisator. 
  Op www.weetwaarjekoopt.nl vind je alle officiële verkopers en tips tegen doorverkoop.

 • online

  Om te kunnen bestellen heb je alleen een e-mailadres en telefoonnummer nodig. Maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid account.

  Je kunt online niet meer dan 10 kaarten per voorstelling bestellen. Is de groep groter, bel dan met de kassa.

 • telefonisch 030-2302023

  Dagelijks van 10.00 - 19.00 uur. 
  Betaling loopt via een eenmalig incasso. De kaarten kunnen verstuurd worden als e-tickets of per post (tot 5 dagen voor de voorstelling). Het opsturen per post kost € 1,50 per kaart, tot een maximum van € 6 per bestelling.

  Je kunt ook kiezen voor een reservering. Gereserveerde kaarten moeten binnen zeven dagen afgehaald/betaald worden.

 • aan de kassa

  Dagelijks van 10.00 uur tot aanvang. Vanaf een uur voor aanvang krijgt de verkoop voor de betreffende voorstelling voorrang

  betaalmiddelen
  Je kunt contant betalen of met Creditcard (Mastercard, Visa), Pin, Podium Cadeaukaart (voorheen Theater- en Concertbon) of VVV cadeaukaart.

  verkoop op locatie
  Voor locatievoorstellingen gelden vaak afwijkende regels en openingstijden. In dat geval wordt het vermeld op de voorstellingspagina.

 • kortingsregelingen

  Wij geven een aantal kortingen op de 1e en 2e rangprijs. Kortingen gelden niet voor de 3e rang en voor prijzen van € 10 of lager. Korting op korting is niet mogelijk, de hoogste korting geldt. Groepskorting en de lastminutekorting voor studenten gelden alleen aan de kassa (niet online).

  CJP en U-pas
  € 5 korting; U-pashouders kunnen bij niet-uitverkochte voorstellingen ook gebruik maken van de lastminuteregeling.

  t/m 18 jaar
  Jongeren t/m 18 jaar betalen voor de meeste voorstellingen € 10. Uitgezonderd zijn cabaret in de Douwe Egbertszaal en enkele grote musicals en shows.

  lastminutekorting voor studenten en houders van de U-pas
  Als je studeert (MBO/HBO/WO) kun je vanaf een half uur voor aanvang bij niet uitverkochte voorstellingen voor € 10 een kaartje kopen, op vertoon van bewijs van inschrijving én geldige collegekaart (met pasfoto én studiejaar). Reserveren is niet mogelijk. Eén kaart per persoon. Dit geldt ook voor houders van de U-pas.

  We Are Public
  Investeer voor € 17 per maand mee in cultuur! Vraag de WeArePublic-pas aan en krijg direct toegang tot minimaal 150 bijzondere programma’s per maand (concerten, voorstellingen, films en exposities). Geldig  in meerdere steden. meer info

  groepskorting
  Bij bestellingen van (meer dan) 15 kaarten krijg je € 2,50 korting per kaartje op de normale prijs (niet van toepassing op 3e rang en prijzen van € 10 of lager).

  neem je kortingspas mee
  Bij de kaartcontrole kan naar je kortingspas gevraagd worden. Als je de pas niet bij je hebt, moet je bij de kassa bijbetalen tot de volledige prijs.

 • omruilen en duplicaten

  Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. 

  duplicaten
  Kaartjes kwijt? Neem dan contact op met de kassa 030-2302023. Duplicaten worden alleen verstrekt op de dag van de voorstelling op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.

 • ook te koop

  podium cadeaukaart
  Aan de kassa verkopen wij de Podium Cadeaukaart. Hiermee kun je jaarlijks naar zo'n 30.000 voorstellingen, concerten en festivals in heel Nederland. Meer dan 290 podia accepteren de podium cadeaukaart als geldig betaalmiddel voor toegangsbewijzen. Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop (tenzij expliciet anders vermeld op de cadeaukaart).

  dinerbon
  Aan de kassa zijn dinerbonnen verkrijgbaar ter waarde van € 10 en € 25. Deze bonnen kun je verzilveren in Zindering en Mevr. Dudok.

Altijd weten wat er speelt?

Geldig e-mail adres verplicht! Protected by reCAPTCHA Privacy Policy - Terms of Service.