SSBU_1juli2020startvoorstellingen_lowres©dorienhein-0050.jpg
Stadsschouwburg Utrecht (c) Jelmer de Haas Fotografie.jpg

kaarten kopen

openingstijden balie (kassa)
• maandag t/m zondag van 10.00 uur tot aanvang voorstelling
• 
vanaf een uur voor aanvang alleen verkoop voor de betreffende voorstelling
• 
geen voorstelling? Dan sluit de kassa om 17.00 uur.

zomersluiting
Stadsschouwburg Utrecht is gesloten van 17 juli t/m 13 augustus. Online kaarten kopen blijft natuurlijk mogelijk. Zindering en Mevr. Dudok blijven een week langer dicht (t/m 20 augustus).

online kaarten kopen met 'mijn theater'
Een account aanmaken (of inloggen als je al een account hebt) via 'Mijn Theater' biedt een aantal handige voordelen. Je kunt daar onder andere inzien wat je bestelhistorie is en of je nog tegoeden hebt. NB: kaarten kun je ook zonder een account kopen. 
 account aanmaken (gebruik het e-mailadres waarmee je eerder kaarten hebt gekocht)

zaalplattegrondGrote Zaal (pdf) | Blauwe Zaal  (pdf)

kaarten per post 
€ 3 per bestelling, zowel online als telefonisch.

nieuw: drankje inclusief
De drankjes zijn vanaf het nieuwe seizoen bij bijna alle voorstellingen inbegrepen in de prijs van de toegangskaarten (€2,50 per kaartje). Dat betekent in de pauze een drankje dat al voor je klaar staat, of na de voorstelling als er geen pauze is. De regeling geldt niet bij de jeugdvoorstellingen overdag t/m 12 jaar. 
Ook de bewaakte garderobe is bij de prijs inbegrepen.

 • betaalmiddelen | verkoop op locatie

  betaalmiddelen
  Je kunt betalen met Pin, Creditcard (Mastercard, Visa), Podium Cadeaukaart (voorheen Theater- en Concertbon) of VVV cadeaukaart (uitsluitend aan de kassa of telefonisch).

  verkoop op locatie
  Voor locatievoorstellingen gelden vaak afwijkende regels en openingstijden. In dat geval wordt het vermeld op de voorstellingspagina.

 • kortingsregelingen

  Wij geven een aantal kortingen op de 1e en 2e rangsprijs. Kortingen gelden niet voor de 3e rang en voor prijzen van € 10 of lager. Korting op korting is niet mogelijk, de hoogste korting geldt. Lastminutekorting voor studenten geldt alleen aan de kassa (niet online).

  CJP en U-pas (1 kaart p.p.)
  Met een CJP of U-pas krijg je € 5 korting; U-pashouders kunnen bij niet-uitverkochte voorstellingen ook gebruikmaken van de lastminuteregeling.

  t/m 18 jaar
  Jongeren t/m 18 jaar betalen voor voorstellingen € 10, m.u.v. enkele grote musicals.

  Lastminutekorting voor studenten en U-pashouders
  Is een voorstelling niet uitverkocht? Dan kunnen studenten en U-pashouders op de dag van de voorstelling vanaf 12.00 uur bij de kassa een kaartje kopen voor € 10. Dit kan alleen op vertoon van je U-pas óf je bewijs van inschrijving (MBO/HBO/WO) + collegekaart (met pasfoto én studiejaar). Reserveren is niet mogelijk.

  We Are Public-pas
  Investeer voor € 18 per maand mee in cultuur! Bestel je We Are Public-pas en krijg direct toegang tot minimaal 150 bijzondere programma’s per maand (concerten, voorstellingen, films en exposities). Geldig in meerdere steden, kijk op wearepublic.nl voor het aanbod.

  Met je We Are Public-pas kun je ook in de schouwburg naar voorstellingen. Daarbij hanteren we de volgende spelregels.
  • Vanaf 30 dagen voor de voorstelling kun je telefonisch kaarten reserveren via 030-2302023.
  • Afhalen kan op de dag van de voorstelling van 10.00 uur tot uiterlijk een half uur voor aanvang, op vertoon van je We Are Public-pas.
  • Eerder gekochte kaarten kun je niet omruilen voor een WAP-kaartje.
  • Je kunt geen kaarten afhalen voor een andere pashouder.

  Podiumpas
  Onbeperkt naar voorstellingen en concerten voor € 35 per maand bij alle aangesloten podia. Je kunt hier de Podiumpas bestellen.

  Met de Podiumpas kun je naar alle voorstellingen in de schouwburg, mits niet uitverkocht.
  • Vanaf 30 dagen voor de voorstelling kun je telefonisch kaarten reserveren via 030-2302023.
  • Afhalen kan op de dag van de voorstelling van 10.00 uur tot uiterlijk een half uur voor aanvang, op vertoon van je Podiumpas
  • Eerder gekochte kaarten kun je niet omruilen voor een Podiumpas-kaartje.
  • Je kunt geen kaarten afhalen voor een andere pashouder.

 • betaal niet te veel

  Helaas zijn er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen. Als bezoeker betaal je via die sites (vaak zonder het te weten) veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator. In de campagne 'weet waar je koopt' hebben artiesten, podia en organisatoren de krachten gebundeld om doorverkoop tegen te gaan. Koop tickets uitsluitend via de website van de artiest, van de locatie of van de organisator. 
  Op www.weetwaarjekoopt.nl vind je alle officiële verkopers en tips tegen doorverkoop.

 • omruilen en duplicaten

  omruilen
  Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Tot een week voor de speeldatum kun je ze wel omruilen voor een andere voorstelling of voor een tegoed. Dat tegoed is geldig tot drie jaar na uitgifte en dus ook te gebruiken bij de start van de verkoop voor het volgende theaterseizoen. Een tegoed inwisselen kan online, aan de kassa en telefonisch. Deze regeling geldt niet voor kaarten die zijn gekocht via andere verkoopkanalen.

  duplicaten
  Kaartjes kwijt? Neem dan contact op met de kassa 030-2302023. 

 • ook te koop

  podium cadeaukaart
  Aan de kassa verkopen wij de Podium Cadeaukaart. Hiermee kun je jaarlijks naar zo'n 30.000 voorstellingen, concerten en festivals in heel Nederland. Meer dan 290 podia accepteren de podium cadeaukaart als geldig betaalmiddel voor toegangsbewijzen. Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop (tenzij expliciet anders vermeld op de cadeaukaart).

  dinerbon
  Aan de kassa zijn dinerbonnen verkrijgbaar ter waarde van € 10 en € 25. Deze bonnen kun je verzilveren in Zindering en Mevr. Dudok.

 • coronamaatregelen opgeheven

  De 1,5 meter afstand is vervallen waardoor we weer beschikken over de maximale zaalcapaciteit. Het coronatoegangsbewijs en het mondkapje zijn niet meer nodig bij een bezoek aan onze schouwburg. Heb je een positieve coronatest neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de schouwburg. Je kaarten worden vervangen door een voucher.  

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]