896

kaarten kopen

openingstijden kassa (balie)
• maandag t/m zondag van 10.00 uur tot aanvang voorstelling
• vanaf een uur voor aanvang alleen verkoop voor de betreffende voorstelling
• geen voorstelling? Dan sluit de kassa om 18.00 uur

zomersluiting 
De schouwburg is gesloten van 27 juli t/m 11 augustus.
Zindering en Mevr. Dudok zijn gesloten van 14 juli t/m 28 augustus.

telefoon en e-mail
• kassa: 030-2302023 | kassa@ssbu.nl | ma t/m zo  van 10.00 t/m 19.00 uur
• receptie: 030-2324125 | ma t/m zo  van 09.00 tot een uur na afloop van de (avond)voorstelling)

Het nieuwe theaterseizoen komt eraan!
• De kaartverkoop is begonnen. Bekijk ons aanbod de agenda

online kaarten kopen

Een account aanmaken (of inloggen als je al een account hebt) biedt een aantal handige voordelen. Je kunt daar onder andere inzien wat je bestelhistorie is en of je nog tegoeden hebt. Kaarten kun je ook zonder een account kopen.

account aanmaken (kies eerste de optie ‘registreren’ en gebruik het e-mailadres waarmee je eerder kaarten hebt gekocht)

kaarten per post 
€ 3 per bestelling, zowel online als telefonisch.

online kaarten kopen
online kaarten kopen

drankje inclusief

De drankjes zijn bij bijna alle voorstellingen inbegrepen in de prijs van de toegangskaarten (€2,50 per kaartje). Dat betekent in de pauze een drankje dat al voor je klaar staat, of na de voorstelling als er geen pauze is. De regeling geldt niet bij de jeugdvoorstellingen overdag t/m 12 jaar. Ook de bewaakte garderobe is bij de prijs inbegrepen.

drankje inclusief
drankje inclusief

betaalmiddelen
Je kunt betalen met Pin, Creditcard (Mastercard, Visa), Podium Cadeaukaart (voorheen Theater- en Concertbon) of VVV cadeaukaart (uitsluitend aan de kassa of telefonisch).

verkoop op locatie
Voor locatievoorstellingen gelden vaak afwijkende regels en openingstijden. In dat geval wordt het vermeld op de voorstellingspagina.

Wij geven een aantal kortingen op de 1e en 2e rangsprijs. Kortingen gelden niet voor de 3e rang en voor prijzen van € 12,50 of lager. Korting op korting is niet mogelijk, de hoogste korting geldt. 

CJP en U-pas (1 kaart p.p.)
Met een CJP of U-pas krijg je € 5 korting. Voor U-pashouders geldt ook een lastminutekorting: vanaf 24 uur voor de voorstelling kun je online, aan de balie of telefonisch (030-2302023) voor € 12,50 een kaartje kopen. Bij de kaartcontrole wordt gevraagd naar de CJP of U-pas. Het maken van een onbetaalde reservering met lastminutekorting is niet mogelijk.

t/m 18 jaar
Jongeren t/m 18 jaar betalen € 12,50 voor voorstellingen waarbij een drankje is inbegrepen, en € 10 voor voorstellingen voor voorstellingen waarbij geen drankje is inbegrepen.

Lastminutekorting voor studenten (1 kaart p.p.)
Studenten (MBO, HBO of WO) kunnen vanaf 24 uur voor de voorstelling online, aan de balie of telefonisch (030-2302023) voor € 12,50 een kaartje kopen. Bij de kaartcontrole wordt gevraagd naar een geldige collegekaart (met pasfoto én studiejaar) of bewijs van inschrijving. Het maken van een onbetaalde reservering met lastminutekorting is niet mogelijk.

We Are Public-pas
Investeer voor € 15 (jonger dan 30 jaar) of € 20 (30 jaar en ouder) per maand mee in cultuur! Bestel je We Are Public-pas en krijg direct toegang tot minimaal 150 bijzondere programma’s per maand (concerten, voorstellingen, films en exposities). Geldig in meerdere steden, kijk op wearepublic.nl voor het aanbod.

Met je We Are Public-pas kun je ook in de schouwburg naar voorstellingen. Daarbij hanteren we de volgende spelregels.
• Vanaf 30 dagen voor de voorstelling kun je telefonisch kaarten reserveren via 030-2302023.
• Afhalen kan op de dag van de voorstelling van 10.00 uur tot uiterlijk een half uur voor aanvang, op vertoon van je We Are Public-pas.
• Eerder gekochte kaarten kun je niet omruilen voor een WAP-kaartje.
• Je kunt geen kaarten afhalen voor een andere pashouder.
• Heb je een We Are Public-kaartje gereserveerd en ben je verhinderd? Laat het ons weten (kassa@ssbu.nl | 030-2302023)!

Podiumpas
Onbeperkt naar voorstellingen en concerten voor € 35 per maand bij alle aangesloten podia. Je kunt hier de Podiumpas bestellen.

Met de Podiumpas kun je naar alle voorstellingen in de schouwburg, mits niet uitverkocht.
• Vanaf 30 dagen voor de voorstelling kun je telefonisch kaarten reserveren via 030-2302023.
• Afhalen kan op de dag van de voorstelling van 10.00 uur tot uiterlijk een half uur voor aanvang, op vertoon van je Podiumpas.
• Eerder gekochte kaarten kun je niet omruilen voor een Podiumpas-kaartje.
• Je kunt geen kaarten afhalen voor een andere pashouder.
• Heb je een Podiumpas-kaartje gereserveerd en ben je verhinderd? Laat het ons weten (kassa@ssbu.nl | 030-2302023)!

HKU-THTRPS 2023-2024
Met de HKU-THTRPS kunnen HKU-studenten en alumni (tot uiterlijk twee jaar na afstuderen) van de studierichtingen Acting, Docent Theater, Interactive Performance Design, Writing for Performance, Theatre Design en Master Scenography vrijwel onbeperkt naar voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht. 

Vanaf één maand van tevoren kunnen zij telefonisch of aan de balie een e-ticket bestellen. Uitgezonderd zijn verhuringen en festivals. De pas is strikt persoonlijk.

Vanaf 1 september 2023 is de kaart te koop bij de balie van de schouwburg voor € 75, op vertoon van de collegekaart (of een bewijs van afstuderen) en een legitimatiebewijs. De openingstijden van de balie voor aanschaf van de pas zijn van ma t/m zo van 10.00 tot 18.00 uur. De pas is geldig tot en met 31 juli 2024.

Helaas zijn er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites die op grote schaal kaarten opkopen om ze vervolgens met winst door te verkopen. Als bezoeker betaal je via die sites (vaak zonder het te weten) veel meer voor een toegangskaart dan de oorspronkelijke prijs. Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator. In de campagne 'weet waar je koopt' hebben artiesten, podia en organisatoren de krachten gebundeld om doorverkoop tegen te gaan. Koop tickets uitsluitend via de website van de artiest, van de locatie of van de organisator. 
Op www.weetwaarjekoopt.nl vind je alle officiële verkopers en tips tegen doorverkoop.

omruilen/tegoed
Gekochte kaarten worden niet teruggenomen. Tot een week voor de speeldatum kun je ze wel omruilen voor een andere voorstelling of voor een tegoed. Neem hiervoor contact op met de kassa via 030-2302023 of kassa@ssbu.nl. Een tegoed is geldig tot drie jaar na uitgifte en dus ook te gebruiken bij de start van de verkoop voor het volgende theaterseizoen. Een tegoed gebruiken kan online, aan de kassa en telefonisch. Deze regeling geldt niet voor kaarten die zijn gekocht via andere verkoopkanalen.

duplicaten
Kaartjes kwijt? Neem dan contact op met de kassa via 030-2302023 of kassa@ssbu.nl.

podium cadeaukaart
Aan de kassa verkopen wij de Podium Cadeaukaart. Hiermee kun je jaarlijks naar zo'n 30.000 voorstellingen, concerten en festivals in heel Nederland. Meer dan 290 podia accepteren de podium cadeaukaart als geldig betaalmiddel voor toegangsbewijzen. Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop (tenzij expliciet anders vermeld op de cadeaukaart).

dinerbon
Aan de kassa zijn dinerbonnen verkrijgbaar ter waarde van € 10 en € 25. Deze bonnen kun je verzilveren in Zindering en Mevr. Dudok.

duurzame tassen 
Van onze oude geveldoeken laten we tassen maken in het atelier van Bannerbag. Dit atelier werkt samen met sociale werkplaatsen en bedrijven, die medewerkers in dienst hebben met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met de koop van deze tassen draag je dus bij aan minder afval én sociale duurzaamheid. Daarnaast is elke tas is ook nog eens uniek! Omdat iedere tas uniek is, geloven wij dat je de tas in het echt moet kunnen bekijken en voelen, om de juiste keuze te kunnen maken. 

Een kleine tas kost €16,50 en de grote tas € 21,50 

 

Is een voorstelling die je graag wilt bezoeken uitverkocht en wil je op de wachtlijst worden gezet? Bel dan twee weken voor de voorstellingsdatum* de kassa (030-2302023). Als er een plaats vrijkomt, nemen we telefonisch contact met je op. Als je niet opneemt, gaan we door naar de volgende persoon op de wachtlijst. Als je niet gebeld wordt, hebben we helaas geen plaats voor je gevonden. Langer van tevoren bellen heeft geen zin; we leggen de wachtlijst pas vanaf twee weken voor de voorstellingsdatum aan.

* Als een voorstelling meerdere keren bij ons speelt, dan kun je je vanaf twee weken voor de eerste speeldatum voor de hele voorstellingsreeks op de wachtlijst laten zetten.

zaalplattegronden

Kies een taal