La scala di seta / Il signor Bruschino

La scala di seta / Il signor Bruschino

Opera Zuid

Grote Zaal

Opera

drankje inclusief

di 04 jun 2024

20:00

Een komische ‘feelgood’ voorstelling om niet te missen

Van vernuftige vermommingen tot stiekeme afspraakjes; de clichés van de liefde worden met een twist weergegeven in deze double bill van belcanto-grootmeester Gioacchino Rossini. In deze twee opera’s toonde de jonge Rossini voor het eerst zijn grandioze romantische stijl. Hij componeerde zijn geestige, energieke muziek op de komische verhalen van Giuseppe Maria Foppa.
 

In La scala di seta is Dorvil in het geheim getrouwd met Giulia. Elke avond beklimt hij stilletjes een zijden ladder (scala di seta) om zijn bruid te zien. Maar Giulia’s voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken aan Blansac. Dit alles zorgt voor komische taferelen waarin de liefde overwint.

In Il signor Bruschino probeert Florville met listige plannetjes zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen en niet meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem?

Hoewel alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes in beide eenakters zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie, verklaart iedereen uiteindelijk de liefde aan de juiste persoon.

Uitgevoerd in het Italiaans, met Nederlandse en Engelse ondertiteling.

regie: Marcos Darbyshire, muzikale leiding: Sander Teepen, spel: Chelsea Bonagura, Alexia Macbeth, Edwin Fardini, Raoul Steffani, Manuel Nuñez Camelino, Michael Wilmering, Jacques de Faber, Pim van Drunen, Roderik Povel met: philharmonie zuidnederland, foto: Bjorn Frins, www.operazuid.nl

La scala di seta / Il signor Bruschino

Opera Zuid

La scala di seta / Il signor Bruschino

selecteer datum en tijd

di 04 jun 2024

20:00

€ 54,00 / € 50,00 / € 44,00 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal