Creole

Creole

Illusionary Rockaz Company

Blauwe Zaal

Dans

reprise

Keti Koti

met inleiding

drankje inclusief

ma 01 jul 2024

20:30 - 21:30

Meeslepende dansvoorstelling over de oorsprong van de Surinaamse cultuur

In ‘Creole’ onderzoekt choreograaf Shailesh Bahoran het begrip creolisering, door zich onder te dompelen in de cultuur van zijn geboorteland. De vruchtbare grond van Suriname is al eeuwenlang het toneel van een eindeloze uitwisseling tussen uiteenlopende culturen. Gebruiken en tradities uit Afrika, Amerika, Azië en Europa zijn gedurende de jaren samengesmolten tot een krachtige cultuur vol energie en verbindingskracht.  

Shailesh werkt in ‘Creole’ met dansers die de veelzijdige achtergrond van de Surinaamse cultuur weerspiegelen, op zowel artistiek, etnisch als cultureel gebied. In een energieke en meeslepende dansvoorstelling nemen zij het begrip creolisering als artistiek uitgangspunt. Voorzien van het DNA van hun voorouders en een open blik onderzoeken zij de wisselwerking die hen samenbracht, de impact die dat heeft op het heden en de eindeloze mogelijkheden in de toekomst. 

• Deze voorstelling is onderdeel van het programma Keti Koti: bekijk de voorstellingen!

concept & regie: Shailesh Bahoran, choreografie: Shailesh Bahoran ism de dansers, dansers: Chandenie Gobardhan, Joley Groeizaam, Patrick Karijowidjojo, Marchano Sarijoen, Jentel Schiettekatte & Ser Sebico, lichtontwerp: Mike den Ottolander, muziek: Rik Ronner, foto's: Shueti, www.ircompany.nl

Creole

Illusionary Rockaz Company

Creole

selecteer datum en tijd

ma 01 jul 2024

20:30 - 21:30

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

inleiding

19:45 - 20:15

€ 2,00

koop kaarten

Inleiding door DJ Lucas Benjamin over de invloed van creolisering op muziek

Lucas Benjamin begon op jonge leeftijd zijn reis als danser in de Hip-Hop community en ontdekte snel zijn passie voor muziek en de verhalen die het vertelt. Als een echte kenner bevatten zijn sets parels uit de jaren 70 tot de meest vernieuwende geluiden. Lucas is resident DJ bij evenementen zoals Summer Dance Forever, The Notorious IBE, Wicked Jazz Sounds, en is de oprichter of deel van initiatieven zoals MORE BOUNCE, Wicked Wax, Ghetto Funk Collective, en Steppin' Into Tomorrow. Zijn diverse ervaringen en unieke selecties hebben hem gebracht van New York tot Tokyo. 

Inleiding door DJ Lucas Benjamin over de invloed van creolisering op muziek
Inleiding door DJ Lucas Benjamin over de invloed van creolisering op muziek

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal