Doet u ook mensen?

Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl

Blauwe Zaal

Cabaret

drankje inclusief

do 29 feb 20:30 - 21:55

Comedian, schrijver en filosoof over redden wat er te redden valt

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Ze won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast is ze ook nog schrijver en filosoof – niet continu, maar wel steeds.

regie: Selma Susanna, muziek: Jan-Willem Rozenboom, techniek: Niesje van Apeldoorn, met dank aan: Jans Budding, Jasper Dijkema en Jochen Otten, scenefoto's: Anne van Zantwijk,  www.jannekedebijl.nl

Doet u ook mensen?

Janneke de Bijl

Doet u ook mensen?

selecteer datum en tijd

do 29 feb

20:30 - 21:55

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

uitverkocht

In regie van Selma Susanna is dit programma vakkundig en zorgvuldig in elkaar gezet. Het liedje over Brabant, de provincie van haar jeugd, is een nieuwe compositie van Jan-Willem Rozenboom en is zeker fraai.

de Volkskrant
lees de recensie

De Bijl weet deze tegenstelling in haar derde programma Doet u ook mensen? mooi tot rode draad van de avond te maken. De luchtige anekdotes over bijvoorbeeld een uitstapje met een gezelschap veganisten maken dat de meer kwetsbare en pijnlijke stukken des te harder aankomen.

De Bijl vertelt over haar huisdieren, haar slimheid, wel of geen kinderen, wonen in een dorp, een metalforum. Daarbij voert ze interessante personages op: een bemoeizieke dorpsgenoot, een depressieve metal-vriendin die ze in huis neemt.

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal