823

wie zijn wij

Stadsschouwburg Utrecht is een van de grootste theaters van Nederland. We hebben twee theaterzalen, een café (Mevr. Dudok) en het theaterrestaurant Zindering. Jaarlijks verwelkomen we meer dan 200.000 bezoekers. Spelers, partners en publiek, iedereen kan bij ons rekenen op een vriendelijke ontvangst.  

voor jong en oud
Wie zin heeft om naar het theater te gaan, kan bij ons vrijwel dagelijks terecht. We bieden een programma voor jong en oud, waarin alle genres aan bod komen: cabaret, toneel, (internationale) dans, muziektheater en nog veel meer, zoals een maandelijkse pubquiz en stand-up comedydiners. Daarnaast organiseren we eigen projecten, in nauwe samenwerking met onze (Utrechtse) partners. Om kansen te bieden aan jonge makers, nieuwe publieksgroepen te bereiken of samen te werken aan talentontwikkeling. De schouwburg is tevens een erkend leerbedrijf. Jaarlijks werken meerdere stagiairs en bbl’ers op kantoor, op het toneel en in de keuken.  

toegankelijk
We willen dat ons theater toegankelijk is voor iedereen. Daarom zoeken we de verbinding met maatschappelijke en culturele partners, zoals Welkom in Utrecht, Cultuur & School en Komt het Zien! Voor kinderen, jongeren, studenten en houders van een U-pas of CJP hebben we speciale kortingsregelingen.  

duurzaam
Bij de keuzes die we maken, hebben we ook oog voor duurzaamheid. Zo zijn onze crew-maaltijden standaard vegetarisch, scheiden we ons afval en serveren we onze pauzedrankjes niet in wegwerpplastic. Het is onze ambitie om eind 2024 het Green Key certificaat te behalen. Green Key is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de gastvrijheidssector. lees meer  

ons doel
Onze organisatie bestaat uit ca. 150 medewerkers die met veel enthousiasme werken aan ons doel om zoveel mogelijk mensen een mooie tijd in het theater te laten beleven. In welke vorm dan ook, elke dag opnieuw.   

veiligheidsprotocol 
Ruimte voor racisme, haat, xenofobie of andere uitingen en acties die in strijd zijn met de wet, is er bij ons niet. Wij verwerpen deze stellig. meer info

Kies een taal