2878

Nalaten aan Stadsschouwburg Utrecht
‘het mooiste dat je kunt doorgeven zijn je idealen’

Kan jij je eerste voorstelling in de schouwburg nog herinneren? Raakte jij ook zo in vervoering en zag de wereld er bij het naar buiten gaan net een beetje anders uit? En gun jij de volgende generaties dit ook? Misschien is een nalatenschap aan Stadsschouwburg Utrecht dan iets voor jou. Door Stadsschouwburg Utrecht nu al, bij leven, op te nemen in je testament vergroot je jouw betrokkenheid bij de organisatie.

hoe kun je nalaten?
In je testament kun je bepalen wat er na overlijden met je nalatenschap gebeurt. Vanwege onze ANBI-status hoef je over een nalatenschap geen erfbelasting te betalen. Het hele donatiebedrag komt dus ten goede aan het bestemde doel. Lees meer over de fiscale voordelen. Er zijn verschillende manieren om na te laten aan het Stadsschouwburg Utrecht Fonds: 

nalaten kan op drie manieren

via een Legaat 
Een legaat is een vastgesteld geldbedrag (vast of een percentage van de nalatenschap) of bepaald goed, dat je nalaat aan Stadsschouwburg Utrecht. Je kunt meerdere legaten opnemen in een testament. 

via een Erfstelling 
Een andere manier om te schenken is om Stadsschouwburg Utrecht als (mede) erfgenaam op te nemen in het testament. Naast bijvoorbeeld familieleden, vrienden of andere goede doelen. De schouwburg ontvangt dan een erfdeel, een bepaald deel of percentage van je nalatenschap. 

via een Fonds op Naam
Een speciale vorm van nalatenschap is een Fonds op Naam. Je kiest zelf de naam, bijvoorbeeld jouw familienaam of een naam die alleen voor jou een speciale betekenis heeft. Je bepaalt zelf de doelstelling die je na aan het hart ligt en hoe het ingebrachte geld mag worden besteed, bijvoorbeeld aan educatieve projecten voor jonge kinderen, aan de programmering van bijzondere voorstellingen of ontwikkeling van jong talent. Alle aspecten zijn denkbaar als doelstelling van een Fonds op Naam. 

nalaten kan op drie manieren
nalaten kan op drie manieren

verder praten?

Ben je geïnteresseerd in het opnemen van Stadsschouwburg Utrecht in je testament? Dit is een keuze waar veel vragen aan vooraf kunnen gaan. Neem daarom gerust contact op met relatiemanager Barbara Lindenbergh. Zij vertelt graag meer over nalaten en denkt mee over mogelijkheden op maat. 030-2324130 (receptie) b.lindenbergh@ssbu.nl

Kies een taal