TEGEN DE WET

TEGEN DE WET

Bo Tarenskeen

Blauwe Zaal

Muziektheater

Toneel

drankje inclusief

do 05 jun 2025

20:30

Over de kroonjurist van het Derde Rijk

Carl Schmitt. Een geniale rechtsgeleerde die met juridische middelen de nazi’s hielp de democratie om zeep te helpen. Zijn ideeën over het belang van een sterke natiestaat vormen nog steeds belangrijke munitie voor de vijanden van de liberale democratie, die op dit moment overal ter wereld op de tocht staat.

In deze nieuwe voorstelling van Bo Tarenskeen wordt Schmitt, gespeeld door Hans Dagelet, geïnterviewd. Na de oorlog kreeg hij een beroepsverbod. Het is voor de grote denker de laatste kans op eerherstel. De laatste kans om zijn werk zo uit te leggen dat iedereen zal begrijpen wat hem destijds bezielde en waarom zijn werk nog steeds urgent is. De nog zeer onervaren interviewer staat op zijn beurt voor de ondankbare taak het Kwaad een menselijk gezicht te moeten geven, ten overstaan van een publiek dat hem dit niet in dank zal afnemen. 

Een politiek-filosofisch steekspel over de kwetsbaarheid van de democratie, de kracht van de wet en hoe deze ons kan verpletteren.

tekst en regie: Bo Tarenskeen, spel: Hans Dagelet en Bo Tarenskeen, dramaturgie: Jellichje Reinders,  www.botarenskeen.nl

 

TEGEN DE WET

Bo Tarenskeen

TEGEN DE WET

selecteer datum en tijd

do 05 jun 2025

20:30

€ 22,00 / t/m 18 jaar € 13,00

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal