Het Sterrehuis

Het Sterrehuis

Het Laagland

Blauwe Zaal

Toneel

drankje inclusief

zo 09 feb 2025

20:30

Een moedige zoektocht naar geborgenheid

‘Het Sterrehuis’ is een grappige en tegelijk aangrijpende voorstelling over vier kinderen die terugblikken op hun jeugd in een kindertehuis. Deze prijswinnende theatertekst van Laagland-huisschrijver Annet Bremen was dé festivalhit van theaterfestival Cultura Nova 2022. Mea wil niets liever dan naar een pleeggezin, Frenkie zoekt zijn familie, Peet mist zijn moeder en Summer wil nooit meer terug naar huis. In een dromerig niemandsland bloeit een verhaal op van grote eenzaamheid en voorzichtige vriendschap. Aanbevolen minimumleeftijd 10+.

concept en tekst: Annet Bremen: regie: Silke van Kamp, spel: Jantien Fick, Adina Macpherson, Scott Robin Jun en Marie-Mae van Zuilen, hoofdfoto: Wietger Mosch, scènefoto's: Joost Milde, www.hetlaagland.nl

Het Sterrehuis

Het Laagland

Het Sterrehuis

selecteer datum en tijd

zo 09 feb 2025

20:30

€ 22,00 / t/m 18 jaar € 13,00

verkoop v.a. 02 juni 10:00 uur

Een even grappig en speels alsook grimmig en aangrijpend relaas over de loyaliteit aan falende ouders, het verlangen naar een thuis en het moeten auditeren voor pleeggezinnen.

de Volkskrant

Heel speels en krachtig brengen de vier spelers hun personages tot leven, geloofwaardig, naturel en tegelijkertijd treffend subtiel en suggestief laten ze twijfels, woede, drift, eenzaamheid overgaan in vriendschap, in troost bij elkaar, steun, samen plezier hebben, moed.

Theaterkrant

Bremens poëtische pen zalft de eenzaamheid en het verdriet niet weg. De poëzie triggert de verbeelding en, daardoor, de emoties van de lezer. Deze toegankelijke tekst snijdt in je hart.

Juryrapport Toneelschrijfprijs

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal