Docufilm: Mohammed, Hoe het allemaal begon!

Docufilm: Mohammed, Hoe het allemaal begon!

Salaheddine Benchikhi

Grote Zaal

reprise

drankje inclusief

wo 20 nov 2024

20:00

Salaheddine onderzoekt de beginperiode van de Islam

Na het succes van de documentaire: Van Mekka naar Marrakesh waarin Salaheddine op zoek ging naar zijn identiteit als Marokkaans/Nederlandse moslim, komt nu een spectaculair en lang verwacht vervolg op deze docufilm. - reprise

In ‘Mohammed, Hoe het allemaal begon!’ onderzoekt Salaheddine de prille beginperiode van de wereldgodsdienst islam, waar nu bijna twee miljard mensen zich aan wijden. Hoe heeft dit geloof de mensen in het 7e -eeuwse Arabië bereikt? En wie is Mohammed?
Deze unieke film is gemaakt voor een breed publiek. Op een laagdrempelige manier kunnen moslims en niet moslims genieten van een prachtig verhaal en het ontstaan van deze wereldreligie beter begrijpen. Een unieke Nederlandstalige inkijk in een verhaal wat nog nooit in Nederland en België op deze manier is verteld.

In ‘Van Mekka naar Marrakesh’ onderzocht Salaheddine in een geschiedkundige reis hoe de islam precies Marokko had bereikt, en hoe zijn voorouders in het Noord-Afrikaanse land dit beleefden. Een unieke geschiedkundige documentaire en een verrijking voor het Nederlandse filmlandschap. In deze nieuwe zoektocht gaat Salaheddine een stap verder. Een zeer groot nieuw project waar hij twee jaar aan heeft gewerkt. Hij gaat namelijk helemaal terug naar het begin: Hoe is de islam ontstaan?

Docufilm: Mohammed, Hoe het allemaal begon!

Salaheddine Benchikhi

Docufilm: Mohammed, Hoe het allemaal begon!

selecteer datum en tijd

wo 20 nov 2024

20:00

€ 29,00 / € 25,00 / € 19,00 / t/m 18 jaar € 13,00

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal