Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet Rotterdam

Grote Zaal

Dans

drankje inclusief

za 08 feb 2025

20:00

“Een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie”

- de Volkskrant

Scapino Ballet Rotterdam herneemt het succesvolle ‘Cathedral, an evening with Arvo Pärt’ van de Spaanse dans- en theatermaker Marcos Morau. Met zijn combinatie van kunstdisciplines, verbluffende vormgeving en vernieuwende bewegingstaal behoort Morau tot de top van de Europese theaterwereld. ‘Cathedral’ toont een wereld die wordt beheerst door digitale technieken, waarin we steeds meer het contact met elkaar verliezen. Met de mystieke muziek van Arvo Pärt als hartslag gaan Morau en de dansers op zoek naar wat ons menselijk maakt.

regie: Marcos Morau, choreografie: Marcos Morau en Lorena Nogal, muziek: Arvo Pärt, foto: Stef Nagel, www.scapinoballet.nl

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

Scapino Ballet Rotterdam

Cathedral, an evening with Arvo Pärt

selecteer datum en tijd

za 08 feb 2025

20:00

€ 32,00 / € 28,00 / € 22,00 / t/m 18 jaar € 13,00

verkoop v.a. 02 juni 10:00 uur

Een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt. ‘Cathedral’ is een indringende en ijzig consequente choreografie. Morau creëert een bizarre, futuristische wereld zonder logica maar met fantasie.

de Volkskrant

Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos.

NRC

De bewegingstaal is verrassend aards en heeft een fraaie melancholische onderlaag, door de Scapino-dansers uitstekend naar boven gehaald. ‘Cathedral’ doet op meerdere fronten denken aan de film ‘2001: A Space Odyssey’ van Stanley Kubrick.

Trouw

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal