After After

After After

Arno Schuitemaker

Grote Zaal

Dans

drankje inclusief

vr 13 sep 2024

21:00

Hoe kunnen we een nieuwe wereld bouwen op de puinhopen van de huidige?

In After After laat Arno Schuitemaker zich inspireren door een vraag van de jonge, Italiaanse filosoof Federico Campagna: ‘How can we help the creation of new worlds out of the ruins of our own?’ Zonder zich te focussen op het tonen van de ruïnes, onderneemt hij een zoektocht naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren. Met zeven dansers vertrekt de voorstelling vanuit een wit canvas en neemt een zinderende duik in het onbekende.

Op de achtergrond speelt het idee dat Campagna in zijn werk beschrijft: hoe elk van de beschavingen die wij tot nu toe kennen –de Egyptische, de Griekse, de Romeinse enzovoort– telkens een climax heeft bereikt, om vervolgens uiteen te vallen. Arno Schuitemaker: ‘Wij zijn in zijn visie nu aangekomen op het eindpunt van de neoliberale of kapitalistische samenleving. Er is geen uitweg meer. Ik wil me niet focussen op het tonen van de ruïnes, maar een zoektocht ondernemen naar hoe we nieuwe werelden kunnen creëren.

”After After breekt een lans voor de poging. “Dat we het blijven proberen is van levensbelang. Hoe zouden die nieuwe werelden kunnen verschijnen? Wat zouden we kunnen intekenen op een leeg vel?” De dansers vormen een diverse cast, barstend van energie en dynamiek, waarin ieders individuele kracht voorop staat. Het podium is hun speelruimte, hun lichaam is het instrument, hun veelzijdigheid is de sleutel. Een radicaal transformerend decor vormt de verrassende enscenering.

creatie: Arno Schuitemaker, performers: Jim Buskens, Camilla Bundel, Ashley Ho, Frederik Kaijser, Orla McCarthy, Angelo Petracca en Paolo Yao, muziekcompositie: Aart Strootman, foto: Peteris Viksna, www.arnoschuitemaker.com 

After After

Arno Schuitemaker

After After

selecteer datum en tijd

vr 13 sep 2024

21:00

€ 29,00 / € 25,00 / € 19,00 / t/m 18 jaar € 13,00

verkoop v.a. 02 juni 10:00 uur

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal