WASCO! 6+

WASCO! 6+

hetpaleis & Voetvolk/Lisbeth Gruwez

Grote Zaal

Toneel

Tweetakt 2024

zo 30 jun 2024

16:00 - 17:00

In deze explosieve live action painting-voorstelling verkennen tien kinderen het raakvlak tussen schilderen en dans

Tien kinderen en een grote voorraad verf in verschillende kleuren. Wanneer jazz door de speakers klinkt, komt de groep in beweging. Lijnen verschijnen en kleursporen ontstaan. Geleidelijk eigenen de kinderen zich de ruimte toe, die ze transformeren tot een driedimensionaal schilderij.

Tussen tekenen en dans
Choreograaf Lisbeth Gruwez en muzikant Maarten van Cauwenberghe verkennen in ‘WASCO!’ het raakvlak tussen tekenen en dans. De spontane en authentieke acties van de kinderen vormen de choreografie. Het klankdecor bestaat uit jazz tracks uit de periode waarin de action painting ontstond, waarvan de impulsiviteit mee de inspiratie is voor deze voorstelling.

Als vrijheid een vorm heeft, hoe ziet die er dan uit? WASCO! is een uitnodiging om op zoek te gaan naar een hernieuwd gevoel van vrijheid. Een explosieve action painting performance. Soms ongeremd, chaotisch en wild. En soms zacht.

concept: Voetvolk/Lisbeth Gruwez en Maarten Van Cauwenberghe (Voetvolk), choreografie: Lisbeth Gruwez, dans: Adriaan Winand, Gus Van Goethem, Lilith De Groof, Lara Corrias, Lily Williams, Lita Assam, Kymaisha Geduld, Madeleine Camara, Martha Van Goethem en Yahto Claes Oussehmine, foto: Kurt van der Elst, www.tweetakt.nl

WASCO! 6+

hetpaleis & Voetvolk/Lisbeth Gruwez

WASCO! 6+

selecteer datum en tijd

zo 30 jun 2024

16:00 - 17:00

€ 18,95 / tot 18 jaar € 11,95

verkoop via tweetakt
gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal