Topic Talk - War on stage

Topic Talk - War on stage

SPRING Academy

Dudokfoyer

Verdieping

SPRING 2024

vr 24 mei 2024

17:00 - 18:30

Is er ruimte op het podium voor oorlog?

Vorig jaar opende SPRING haar festival met een concert van de Oekraïense folklore band DAKHABRAKHA. Hun performance riep op tot een discussie op theaterkrant.nl over de representatie van oorlog in de theaters: moeten kunstenaars gecensureerd worden in de manier waarop zij een oorlog representeren?  Is het de rol van de kunstenaar om de scheidingslijn tussen vriend en vijand op te heffen of mogen ongefilterde emotionele reacties ook bestaan? Dit online debat brengen wij komende editie offline naar ons festival.

Professor Sruti Bala en (theater)makers Ira Melkonyan en Alaa Minawi gaan met elkaar in gesprek. Bala en Melkonyan schreven afgelopen jaar beiden een brief aan theaterkrant naar aanleiding van DAKHABRAKHA. Melkonyan en Minawi zijn daarnaast beiden terugkerende makers bij SPRING en staan ook dit jaar op het programma. Het gesprek wordt gemodereerd door Marijn Lems, schrijver voor de theaterkrant en een van de initiatiefnemers van Theater voor Gaza.

Let op: De voertaal van het gesprek is Engels.

Topic Talks zijn verdiepende gesprekken over SPRING thema’s: actuele onderwerpen die ertoe doen. Welke trends zien we in het hedendaagse podiumkunstenveld en wat betekenen ze voor de wereld om ons heen? Bezoek naast War on Stage ook de Topic Talk ‘Ownership & (De)colonial Performance. Dit jaar experimenteren we ook met een nieuwe vorm van Topic Talks waarin uitwisseling tussen makers en publiek centraal staat: de Long Table Talks. Neem deel aan het geprek in onze Long Table Talk ‘Speculative Storytelling’ of ‘Staging Climate’.

Topic Talk - War on stage

SPRING Academy

Topic Talk - War on stage

selecteer datum en tijd

vr 24 mei 2024

17:00 - 18:30

verkoop via spring

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal