Orphée et Eurydice

Orphée et Eurydice

Nederlandse Reisopera

Grote Zaal

Opera

met inleiding

drankje inclusief

vr 10 mei 2024

20:00 - 21:30

Het bekende Orpheusverhaal in een compact drama met een happy end

Componist Gluck laat in zijn opera het tragische Orpheusverhaal eindigen met een happy end. In de opvoering van de Nederlandse Reisopera is de mythe teruggebracht tot de essentie, in een compact drama voor drie personages: Orphée, Eurydice en l’Amour.

Na de plotselinge dood van zijn jonge echtgenote reist Orpheus af naar de onderwereld om haar terug te halen uit het schimmenrijk. Tijdens zijn reis wordt de mythische zanger tegengehouden door geesten uit de dodenwereld, maar uiteindelijk weet hij Eurydice te bereiken. Zij weigert Orpheus echter te volgen en haar bestaan in vergetelheid te verruilen voor het aardse tranendal. Wanneer zij hem uiteindelijk toch volgt, kijkt Orpheus achterom, geheel tegen het goddelijk verbod om dit te doen. Daardoor verliest de bedroefde echtgenoot voor de tweede maal zijn geliefde. In Glucks opera volgt echter een eind-goed-al-goed: de altijd zegevierende liefdesgod Amor geeft de treurende Orpheus zijn geliefde terug. In het Frans gezongen met Nederlandse boventitels.

In de podcast serie Backstage bij de Reisopera, gemaakt door Scenes Magazines, kun je luisteren naar een interview met het artistieke team van deze opera.

Klik hier om de podcast te beluisteren.

regie: Jennifer Williams, muzikale leiding: Sascha Goetzel, met: Kristina Bitenc, Hanna Herfurtner e.a., m.m.v. Consensus Vocalis en Phion, scenefoto's: Eduardus Lee,  www.reisopera.nl

Orphée et Eurydice

Nederlandse Reisopera

Orphée et Eurydice

selecteer datum en tijd

vr 10 mei 2024

20:00 - 21:30

€ 54,00 / € 50,00 / € 44,00 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

inleiding

19:00 - 19:30

€ 2,00

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal