Les Petites Géométries 3+

Les Petites Géométries 3+

Cie Juscomama

Blauwe Zaal

Toneel

Tweetakt 2024

za 15 jun 2024 - zo 16 jun 2024

div. tijden

Een surrealistische en poëtische reis ontworpen voor jonge kinderen

Van aangezicht tot aangezicht observeren twee vreemde silhouetten elkaar. Met hun hoofden omhuld door zwarte dozen, tekenen ze met krijt een sterrenhemel, een zwart-wit stad, een kleurrijke vogel, of gezichten met meerdere emoties. Tussen gemaskerd spel en theater van objecten wordt een heel verhaal geschetst, geraden en soms uitgewist, alleen om zichzelf beter te heruitvinden.

Wat is de kracht van non-verbale taal? De artiesten dragen zwarte dozen en kleden ze aan met lijnen en expressies. Dit principe van gemaskerd spel geeft hen de mogelijkheid om een palet van portretten te tekenen met krijttekeningen, toegevoegde materialen, gemagnetiseerde tekeningen, veranderingen van schaal, anamorfoses en andere principes van illustratie en illusie. Er zijn ook camera's obscura, projectors van beelden, die vervolgens echte 'rostrum camera's' worden van geanimeerde cinema, waar het materiaal frame voor frame tot leven komt.

Met het gezin op avontuur op Fort Ruigenhoek én een vrolijke of spannende theatervoorstelling bezoeken? Dit jaar heeft Festival Tweetakt een speciaal familieticket! 

Met het familieticket koop je een volledig verzorgd dagje Festival Tweetakt voor 4 personen inclusief lunch en entree op Fort Ruigenhoek én een bezoek aan een jeugdvoorstelling in de middag. De familietickets zijn beschikbaar op 15, 16, 22, 23 en 30 juni.

Voor meer informatie en kaarten, klik hier.

concept: Justine Macadoux en Coralie Maniez, uitvoering: Justine Macadoux & Coralie Maniez / Elisabetta Spaggiari & Jessica Hinds / Camille Thomas & Clémence Josseau (afwisselend), geluidsontwerp: Antoine Aubry, lichtontwerp: Mickaël Philis & Jean-Luc Chanonat, outside eye: Benjamin Villemagne, regisseur: Antoine Aubry, Jean-Baptiste Aubonnet, Christophe Troeira, Thibaud Marchesseau (afwisselend), Kistbouwer Quentin Lugnier, kostuums: Émilie Boutin, productie: Ballet Cosmique, uitvoerende productie: Théâtre Paris-Villette steun: TJP, CDN de Strasbourg, la BatYsse, plaats gewijd aan de kunsten van het marionettentheater (Pélussin), Espace Périphérique (Mairie de Paris – Parc de la Villette)

 

Les Petites Géométries 3+

Cie Juscomama

Les Petites Géométries 3+

selecteer datum en tijd

za 15 jun 2024

17:00 - 17:35

€ 12,95 / tot 18 jaar € 6,95

verkoop via tweetakt

zo 16 jun 2024

12:00 - 12:35

€ 12,95 / tot 18 jaar € 6,95

verkoop via tweetakt
Toon alle datums

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal