Ik blijf bij je

Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht | Abbie Chalgoum

Blauwe Zaal

Toneel

drankje inclusief

do 09 mei 2024

20:30 - 21:40

Troostrijk en ontroerend verhaal over een man die vecht om erbij te mogen horen

Toneelgroep Maastricht brengt een toneelversie van het succesvolle autobiografische boek Ik blijf bij je van Abbie Chalgoum, dat hij schreef samen met Alwin Grijseels. Abbie speelt zelf de hoofdrol en neemt ons mee naar zijn aangrijpende verleden waarin hij zich van jongs af aan staande probeert te houden tussen twee culturen. In een regie van Michel Sluysmans belooft Ik blijf bij je een troostrijke en ontroerende vertelling te worden over een man die zijn leven lang vecht om erbij te mogen horen en te worden gezien in wie hij is. 

In 1983 emigreert Abbie Chalgoum als peuter van Marokko naar Nederland. Dertig jaar later is hij dé knuffelallochtoon van Venlo; hij is een geliefd docent op het Valuascollege, speelt in de Venlose Revue, wordt Prins Carnaval, staat op de kieslijst van de PvdA in Venlo en kruipt in de huid van Jezus tijdens de Passiespelen. Hij is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen. Maar dan, in 2013, beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven. Hij onderneemt een zelfmoordpoging die hij ternauwernood overleeft. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, zijn de destructieve demonen die hem van binnen verscheuren.

Na de voorstelling vindt er een kort nagesprek met Abbie Chalgoum plaats in de zaal. Hij gaat graag met het publiek in gesprek over de voorstelling en thematiek.

tekst: Michel Sluysmans en Alwin Grijseels, naar het gelijknamige boek van Abbie Chalgoum en Alwin Grijseels, foto's: Ben van Duin, www.toneelgroepmaastricht.nl

Ik blijf bij je

Toneelgroep Maastricht | Abbie Chalgoum

Ik blijf bij je

selecteer datum en tijd

do 09 mei 2024

20:30 - 21:40

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

Abbie Chalgoum houdt je voortdurend geboeid met zijn strijd als Marokkaanse Nederlander

De Volkskrant
lees de recensie

Inhoud indringend, vorm prachtig en spel ijzersterk

de Limburger
lees de recensie

De kracht van de voorstelling zit vooral in de oprechtheid van Chalgoums emoties

Theaterkrant
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal