Het mooiste blauw 6+

Het mooiste blauw 6+

Studio Figur

Blauwe Zaal

Toneel

zo 12 mei 2024

div. tijden

Fantasierijk, sfeervol figurentheater over durven staan voor waar je in gelooft

Nog een nachtje slapen en dan zal in een koninginnenrijk hier ver vandaan, de nieuwe koningin gekroond worden. Faizah kan niet wachten, want haar grote zus Asiya zal daarmee de hijab-kroon gaan dragen. Maar in het holst van de nacht hoort ze om haar heen vreemde fluisteringen van mensen die de kroon willen afpakken. Faizah weet wat ze moet doen. Zij zal haar zus beschermen van haters en pestkoppen. Om Asiya te laten worden waar ze voor bestemd is.
 

In Het mooiste blauw word je meegevoerd in een fantasievolle wereld vol zwevende lichtjes, kleurrijke dieren en pratende bomen. Een avontuur over moed vinden om anders te zijn en dat met trots uit te dragen. Over het belang van openheid, empathie en (durven) staan voor waar je in gelooft.

Met de voorstelling reist een expositie mee waarin zes inspirerende hijab dragende vrouwen vertellen over hun dromen, van vroeger en nu. Over ruimte innemen, ontroerende ontmoetingen en realisaties die hen hebben gevormd tot de krachtige rolmodellen die zij nu zijn.

De interviews worden ondersteund door kleine portretfoto's en illustraties van Tabassum Abduraheem. Zij maakte bij ieder interview een verbeelding van hoe de vrouwen als kind droomden van de toekomst.

regie en concept: Noufri Bachdim, spel: Zahra Anna Lfil / Ayisha Siddiqi & Pluck Venema / Hasse van der Veldt, tekst: Amro Kasr, kostuums: Nadia El Barnoussi, liedjes: Roufaida, compositie: Sebastiaan Bax, poppen en vormgeving: Pluck Venema, scenario: Noufri Bachdim & Zeinab El Bouni, schaduwspel: Noor Sanders, regieassistentie: Hasse van der Veldt, lichtontwerp: Wout Panis, stagehands: Esmée Alexander / Barbara Raap, techniek: Charlie Feld / Sander van den Bout, foto's: Bart Grietens, www.studiofigur.com

Het mooiste blauw 6+

Studio Figur

Het mooiste blauw 6+

selecteer datum en tijd

zo 12 mei 2024

14:00 - 14:55

€ 14,00 / t/m 18 jaar € 10,00

koop kaarten

zo 12 mei 2024

16:00 - 16:55

€ 14,00 / t/m 18 jaar € 10,00

koop kaarten

Studio Figur verpakt complexe thema's in een fantasierijk sprookje met pratende dieren

Theaterkrant
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal