Booklaunch - What Can Theatre Do

Booklaunch - What Can Theatre Do

SPRING Academy

Dudokfoyer

Verdieping

SPRING 2024

za 25 mei 2024

14:00 - 15:30

Een gesprek tussen Laura Cull Ó Maoilearca (Lector ATD) en Ingrid Vranken (Artistiek leider DAS Theater) met de boekredacteuren Silvia Bottiroli en Miguel A. Melgares, en een artistieke interventie door Ainhoa Hernández Escudero.

In een tijd waarin de relatie tussen kunst en maatschappij voortdurend onder de loep wordt genomen, dient de uitspraak What Can Theatre Do als een uitnodiging aan zowel kunstenaars als denkers om zich de potentiële agency van de podiumkunsten opnieuw voor te stellen. De formulering van deze zin is zowel ambitieus als dubbelzinnig omdat de bevestigende of vragende status ongedefinieerd blijft. Van fictieve interviews tot recepten, van uitwisselingen via sociale media tot dramaturgische teksten, van theoretische essays tot artistieke interventies, de bijdragen aan het boek vormen een diverse en veelzijdige verzameling dialogen. Deze interventies zijn enkelvoudig en uniek, maar delen zorgen en verlangens over het politieke karakter van theater als een rijk waar mogelijke alternatieve werkelijkheden kunnen worden opgevoerd en mogelijke toekomstscenario's collectief kunnen worden gerepeteerd. What Can Theatre Do verkent het idee van een boek als een complex performatief apparaat dat een ruimte kan genereren waarin kunst en theorie, en dus ook strategieën voor het maken van realiteit en fictie, elkaar kunnen verstrikken en beïnvloeden, waardoor mogelijkheden ontstaan voor het ontstaan van het nog niet verbeelde.

Met een voorwoord van Laura Cull Ó Maoilearca en Ingrid Vranken, een introductie van Silvia Bottiroli and Miguel A. Melgares, en bijdragen van Carolina Bianchi en Ogutu Muraya, Ilenia Caleo en Annalisa Sacchi, Piersandra Di Matteo en Pankaj Tiwari, Valeria Graziano and Giulia Palladini, Tom Oliver Jacobson en nyamnyam (Ariadna Rodríguez & Iñaki Alvarez), Ainhoa Hernández Escudero enKee Hong Low, Samara Hersch en Asa Horvitz, Mala Kline en Venuri Perera, Juan Miranda en Mazlum Nergiz, Andrej Nosov en Livia Andrea Piazza, Amanda Piña en Rolando Vázquez, Mariana Senne en Lara Staal, Agat Sharma en Suvani Suri, Elioa Steffen en Lotte van den Berg.

Booklaunch - What Can Theatre Do

SPRING Academy

Booklaunch - What Can Theatre Do

selecteer datum en tijd

za 25 mei 2024

14:00 - 15:30

gratis

verkoop via spring
gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal