Blue Hour

Blue Hour

MATZER Theaterproducties &Brakema

Blauwe Zaal

Toneel

drankje inclusief

di 14 mei 2024 - wo 15 mei 2024

20:30 - 21:45

Een muzikale ontdekkingsreis, over je weg vinden in een veranderde wereld

In een tijd waarin de wereld soms in brand lijkt te staan, gingen schrijver Jibbe Willems en regisseur Liliane Brakema op zoek naar een nieuwe, hoopvolle wereld. In Blue Hour creëren zij door middel van tekst, muziek, dans en ingeleefd spel van meervoudig Theo d’Or genomineerde actrice Alejandra Theus een opening naar een nieuwe toekomst. 

Brakema’s expressieve werk kenmerkt zich door het gebruik van beweging om het verhaal te ondersteunen. Alejandra Theus geeft in deze voorstelling met haar lichaam een extra dimensie aan de poëtische tekst. 

Blue Hour neemt je mee op de mentale en fysieke reis van een jonge moeder en haar pasgeboren dochter. Zij dragen de bagage van hun verleden, het heden en de toekomst met zich mee. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein. Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf.

Blue Hour is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. En zoals bij elke nieuwe start, is de toekomst niet in hapklare blokjes uitgelegd, maar wacht er wel een betere wereld achter de blauwe horizon.

Direct na de voorstelling is er de mogelijkheid om, onder leiding van een gespreksleider van MATZER, samen met de mede-bezoekers de thema’s van de voorstelling te verkennen en uit te diepen. Het nagesprek duurt maximaal 30 minuten en je hoeft er niet voor te reserveren.

tekst: Jibbe Willems, regie: Liliane Brakema, spel: Alejandra Theus, foto's: Karin Jonkers, www.matzer.org, matzer.org/voorstellingen/blue-hour

Blue Hour

MATZER Theaterproducties &Brakema

Blue Hour

selecteer datum en tijd

di 14 mei 2024

20:30 - 21:45

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

wo 15 mei 2024

20:30 - 21:45

€ 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

Brakema creëert beklemmende scènes met indrukwekkend fysiek spel

de Volkskrant
lees de recensie

In een decor van halve, afgebrokkelde muren, omgevallen stoeltjes en een matrasje op de grond zien we een overgang van binnen naar buiten, beklemming naar bevrijding en ademgebrek naar ademruimte.

de Theaterkrant
lees de recensie

Het spel van Alejandra is bewonderenswaardig. Het tasten naar nieuwe inzichten en uitgangspunten doet ze met taal, maar ook met haar lijf

Brabant Cultureel
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal