8285

Het Filiaal theatermakers genomineerd voor de Podiumkids Prijs

Ben je tussen de 7 en 12 jaar, hou je van theater-, muziek-en/of dansvoorstellingen, en durf je goed je mening te geven? Dan zoeken wij jou! Voor het komende theaterseizoen is Podiumkids op zoek naar nieuwe juryleden. Voor het komende theaterseizoen is Podiumkids op zoek naar nieuwe juryleden. Juryleden bekijken veel voorstellingen en schrijven hierover recensies. Uit alle aanmeldingen stelt Podiumkids een jury met 7 juryleden samen. De kinderjury krijgt een workshop ‘recensies schrijven’ van de Volkskrant recensent Annette Embrechts.

Op 26 oktober komt de kinderjury voor het eerst samen en wordt de jury feestelijk geïnstalleerd (zet deze datum vast met potlood in je agenda). 

zo werkt het
Tussen oktober 2024 en juni 2025 bekijken de juryleden zoveel mogelijk deelnemende voorstellingen. Over iedere voorstelling schrijven ze een recensie. Deze recensies worden geplaatst op de Podiumkids website en worden gebruikt op sociale media. Ondertussen mogen alle kinderen in Nederland stemmen op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld worden door het publiek, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. Uiteindelijk beslist de kinderjury tijdens een geheim juryberaad wie van de vijf genomineerde voorstellingen de winnaar wordt van de Podiumkids Prijs 2025.

wil je meedoen? 
Meld je aan via deze link, voeg eventueel een leuke foto of filmpje toe vóór maandag 9 september 2024!

belangrijke momenten
De kinderjury wordt op 26 oktober 2024 feestelijk geïnstalleerd. In juni 2024 komt de jury samen om de winnaar van de Podiumkids Prijs te bepalen.

Kies een taal