3542

Het Filiaal theatermakers genomineerd voor de Podiumkids Prijs

Het Filiaal theatermakers is met de voorstelling The Neverending Story, Het oneindige verhaal naar het boek van Michael Ende genomineerd voor de Podiumkids Prijs 2024. Het is dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Het Filiaal theatermakers staat bekend om zijn innovatieve en creatieve benadering van theater voor jonge doelgroepen, wat hen een populaire keuze maakt voor deze nominatie. De prijs is een erkenning voor uitmuntendheid in kindertheater en wordt bepaald door stemmen van het publiek.

Kinderen uit het hele land hebben dit theaterseizoen gestemd op hun favoriete voorstellingen. De vijf voorstellingen die het beste beoordeeld zijn door het publiek, maken kans op deze prijs. "The Neverending Story', een coproductie met HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) en Stadsschouwburg Utrecht stond in december twee weken in Stadsschouwburg Utrecht en toerde daarna t/m april door het land. Het Filiaal trok volle zalen met meer dan 16.750 bezoekers. Een ode aan jezelf durven zijn en aan diversiteit, maar bovenal een ode aan het theater aldus de Theaterkrant.

De genomineerden voor de Podiumkids Prijs 2024 zijn:

  • HEBBES – WIRWAR Producties in coproductie met muziektheatercollectief Frisse Oren
  • Help, helikopterouders! – Het Laagland
  • Hoeheettut – Hoge Fronten
  • Reinaert de V. – Holland Opera in co-productie met Duda Paiva Company en New European Ensemble
  • The Neverending Story – Het Filiaal theatermakers
     

uitreiking Podiumkids Prijs
Wie de winnaar wordt, bepaalt de 9-koppige Podiumkids kinderjury. Zij hebben onder leiding van theater- en dansjournalist Annette Embrechts vergaderd om te bepalen welke voorstelling zij het allerbeste vonden. De winnaar wordt door de jury bekend gemaakt op 15 september tijdens het Jeugdtheatergala in Theater de Krakeling in Amsterdam. De Podiumkids Publieksprijs is de enige theaterprijs die door een kinderjury wordt uitgereikt. Lees het het juryrapport en bekijk het filmpje hoe de genomineerden via de Podiumkids website.

podiumkids
Podiumkids is een collectief van 24 professionele gezelschappen die theater-, muziek- en/of dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Zij promoten samen jeugdtheater in Nederland en organiseren de Podiumkids Prijs: dé publieksprijs voor theater- dans- en muziekvoorstellingen. Zie podiumkids.nl De Podiumkids Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK).

Kies een taal