2830

expositie 'Shared History of the World'

Van 20 september tot 15 december is de expositie 'Shared History of the World' te zien in de foyers van Stadsschouwburg Utrecht. 

De expositie is samengesteld door First Noble Institute, een Europese organisatie en kunstenaarscollectief dat zich wijdt aan Afro-Caribische kunst en cultuur.  De expositie is speciaal voor Stadsschouwburg Utrecht gecreëerd, met verschillende kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora in het kader van de Black Achievement Month. 

In de expositie wordt het universum van HIS STORY OF THE WORLD, The First Creator’, een literair werk van Gerald Vreden, verbeeld. De afzonderlijke objecten tonen samen de verschillende dimensies van de Afrikaanse en Caribische belevingswereld. Mythologie en eeuwenoude scheppingsverhalen over het ontstaan van de wereld en het universum worden getoond vanuit een afro-futuristisch perspectief. De expositie is een alternatieve invulling en toevoeging op de herdenkingen van 150 jaar afschaffing van de slavernij. Het biedt een nieuwe verbindende kijk op de gedeelde geschiedenis van de wereld. 

De expositie belooft een inspirerende ervaring te worden voor iedereen. 
Voor meer informatie: hisstoryoftheworld.com

Foto credit: First Noble Institute © Ma Arida, personage uit het boek.

Kies een taal