SSU_113.jpg
Blauwe Zaal 2016 6
Blauwe Zaal 2016 6

Blauwe Zaal

Gunstig voor de ontwikkeling van het moderne theater was dat in 1970 Paul Verbist werd aangesteld als nieuwe directeur van de Stadsschouwburg. Verbist bleek het moderne theater een warm hart toe te dragen en stond niet afwijzend tegenover een tweede zaal voor experimenteel theater. Daarnaast speelde ook Toneelgroep Centrum een rol. Als een van de vaste gezelschappen van de Utrechtse Stadsschouwburg wilden zij vooral modern theater op het toneel brengen. In 1974 werd besloten van de bestaande kleine zaal (de 'blauwe zaal' vanwege de blauwe gordijnen die er hingen) een theaterzaal te maken. De zaal heette vanaf dat moment officieel de Blauwe Zaal en werd geopend in 1976. Inmiddels is de Blauwe Zaal ingrijpend verbouwd en voorzien van en inschuifbare tribune. 

vlakke vloer
De Blauwe Zaal is een vlakke-vloertheater met tribunes. Door het kleinschalige karakter zijn hier vooral voorstellingen te zien met een intiem karakter. 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]