Expo-foto(c) Finouk Datthijn.jpg

Expositie

De Geheimen van de Zee | expositie bij De Kleine Zeemeermin door Nimeto-studenten

Welke thema’s zitten er in het verhaal van De Kleine Zeemeermin? Wie ben ik? Hoeveel geef ik op voor mijn wensen en verlangens? Kan ik mijzelf zijn? En welke versies van het verhaal ken je eigenlijk? Die van Hans Christian Andersen? Disney? Theater Utrecht? Nog andere? 

Deze vragen vormden de inspiratiebron voor de studenten van Nimeto Styling, Interieur & Vormgeving (MBO vakschool uit Utrecht). Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht vroegen hen een serie fotografische beelden en een ontwerp voor een fotostand te maken. Het resultaat is te zien in de hal en de foyers van de schouwburg. Studenten Stand- en Decorbouw zetten de fotostands in elkaar. Studenten Media en Communicatie maakten een filmpje over het maakproces: 

Grensverleggers | foto-expositie van Het Wilde Oog | 16 februari - 10 april 2022
Spakenburg vormt al twintig jaar dé inspiratiebron voor de projecten van Het Wilde Oog (Hans Lemmerman/Inge van Run). Voor de fotoserie ‘Grensverleggers’ werden zes kostuumvormgevers uit de podiumkunsten uitgenodigd om een kostuum te maken, geïnspireerd door Spakenburgs erfgoed. De kostuums worden gedragen door theatervernieuwers uit de jaren 80/90. 

credits
kostuumvormgevers: Aziz Bekkaoui, Lisanne Bovée/Jan Koelewijn, Petra Bresser, Linda Eijssen/Sam van den Bosch, Dorien de Jonge en Mirjam Pater, theatermakers: Gerardjan Rijnders, Marien Jongewaard, Hans Dagelet, Ko van den Bosch, Peer van den Berg en Marcel Musters, fotograaf: Heleen Jonkman, Spakenburgse Diva: Hendrikje Kuis, regie: Hans Lemmerman, Inge van Run, scenografie: Miranda Lonink, www.hetwildeoog.nl

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]