John Konijn - Bomen.jpg
Ger Dekkers - Soil + Field of coleseed.jpg
Luke McCowan - Grampy and me; Part II.jpg (1)

Expositie

4 januari tot 27 februari: expositie Ger Dekkers, John Konijn, Luke McCowan en Jorn van Leeuwen

Vanaf 4 januari kun je in onze foyers foto's en schilderijen bekijken van Ger Dekkers, John Konijn en Luke McCowan. Ook hangt er een wandkleed van Jorn van Leeuwen. De expositie is een samenwerking met Kunstuitleen Utrecht, waar het werk van deze drie kunstenaars ook te leen is. De expositie is gratis toegankelijk en duurt tot 27 februari 2023.  

Hekmanfoyer: Ger Dekkers  
Escherfoyer: John Konijn 
Zocherfoyer: Luke McCowan en Jorn van Leeuwen

rondleiding
Op zaterdag 25 februari om 11.00 uur verzorgen John Konijn en Luke McCowan een rondleiding door de expositie en vertellen ze over hun werk. Meer info | bestel

www.kunstuitleenutrecht.nl

 • Ger Dekkers (1929 - 2020) 

  Ger Dekkers wordt gezien als een pionier van de landschapsfotografie in Nederland. Vanaf de jaren zeventig fotografeerde hij typisch Hollandse landschappen met polders, dijken en aangeplante bomenrijen. De foto’s van Ger Dekkers laten de schoonheid zien van alledaagse taferelen, zoals een sloot die het landschap doorsnijdt, een enkele wolk boven een dijk of geploegde voren in een aardappelveld. Terugkerend thema in zijn werk is hoe cultuur het landschap beïnvloedt.  

 • John Konijn (1979) 

  John Konijn schildert onderwerpen uit zijn naaste omgeving: horizon, luchten, land, huizen en infrastructuur. Klassieke thema’s die hij steeds meer naar zijn hand weet te zetten. Naast kleur, licht en ruimte blijkt ritme een belangrijke component in zijn landschappen. Zo doen veel boomstammen zich voor als een rij die je in het voorbijgaan ziet. In de afgelopen zeven jaar werkte Konijn een vijftal thema’s uit: bossen, autowegen, steden, parken en dromen. Met zijn schilderijen wil hij van een saaie, voorspelbare wereld een bezienswaardigheid maken. 

 • Luke McCowan (1998) 

  Het werk van Luke McCowan gaat over gelaagdheid en textuur. De onderste, fotografische laag is vaak geïnspireerd door het verleden en/of zijn eigen familiegeschiedenis. Daaroverheen brengt hij met penseelstreken een spontane, tweede laag aan waardoor een levendig contrast ontstaat.  
  In zijn meer abstracte werk experimenteert Luke McCowan met verschillende technieken. Zijn gebruik van kleur, compositie, materiaal en techniek zorgen voor schilderijen waar het plezier vanaf spat.

 • Jorn van Leeuwen

  Al ruim tien jaar is de geranium een centraal motief in het werk van Jorn van Leeuwen (1982). Hij heeft een eigen collectie levende geraniums waarmee hij experimenteert, door te kweken, stekken, ontwortelen en fotograferen. Zo komt hij tot nieuwe ideeën, voor zijn schilderijen, tekeningen en wandkleden. In zijn werk zoekt Jorn de spanning op tussen geometrische en herhalende patronen van niet-levende dingen zoals hekwerken of gordijnen, tegenover de vormen van een plant. Door de manier waarop hij de geranium neerzet, wordt het een soort portret. Elke geranium onthult zo langzaam maar zeker zijn eigen persoonlijkheid. 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]