2830

expositie

Van 20 september tot 15 december
De expositie 'Shared History of the World' is te zien in onze foyers . 

De expositie is samengesteld door First Noble Institute, een Europese organisatie en kunstenaarscollectief dat zich wijdt aan Afro-Caribische kunst en cultuur.  De expositie is speciaal voor Stadsschouwburg Utrecht gecreëerd, met verschillende kunstenaars uit de Afrikaanse diaspora in het kader van de Black Achievement Month. 

In de expositie wordt het universum van HIS STORY OF THE WORLD, The First Creator’, een literair werk van Gerald Vreden, verbeeld. De afzonderlijke objecten tonen samen de verschillende dimensies van de Afrikaanse en Caribische belevingswereld. Mythologie en eeuwenoude scheppingsverhalen over het ontstaan van de wereld en het universum worden getoond vanuit een afro-futuristisch perspectief. De expositie is een alternatieve invulling en toevoeging op de herdenkingen van 150 jaar afschaffing van de slavernij. Het biedt een nieuwe verbindende kijk op de gedeelde geschiedenis van de wereld. 

De expositie belooft een inspirerende ervaring te worden voor iedereen.  Voor meer informatie: hisstoryoftheworld.com
Foto credit: First Noble Institute © Ma Arida, personage uit het boek.

volgende expositie

Van 15 december t/m 3 januari 
De expositie die Nimeto studenten hebben gemaakt, is gebaseerd op ‘The Neverending Story’. Geïnspireerd door het verhaal en het gevoel van oneindigheid. De expositie is te zien in onze foyers.

Stadsschouwburg Utrecht en Nimeto, de MBO vakschool voor creatieve ruimtemakers, werken jaarlijks samen aan een project rondom de winterproductie. 20 studenten hebben zich gewaagd aan de opdracht een fotoserie te maken gebaseerd op de voorstelling ‘The Neverending Story’. De opdracht was om zich te laten inspireren door het verhaal en met name het gevoel van oneindigheid. En ze mochten vooral niet kijken naar de film! Twee weken lang is er ontzettend hard gewerkt, met een verrassend en indrukwekkend resultaat: de studenten hebben zeer diverse fotoseries gemaakt, met daarachter mooie, persoonlijke verhalen.

volgende expositie
volgende expositie

Kies een taal