4450

expositie Frédérique Spigt

Frédérique Spigt exposeert in Stadsschouwburg Utrecht 
2 april t/m 21 mei 2024

Wij kennen Frédérique Spigt al van haar voorstellingen. Ze kan zingen, schrijven, dichten en toneelspelen, ze maakt tv-programma’s en podcasts en stond in de finale van Maestro! Maar dat is niet alles. Inmiddels is zij ook doorgebroken als kunstschilder. Haar expressieve, rauwe en geheel eigen stijl is in de verte verwant aan het experimentele en picturale werk van de Cobra-beweging. Sommigen menen ook duidelijke invloeden van Picasso in haar werk te ontdekken.

Van dinsdag 2 april t/m dinsdag 21 mei kun je de kleurrijke doeken van Spigt bewonderen in de Hekman-, Zocher– en Escherfoyer van Stadsschouwburg Utrecht. De expositie is vrij toegankelijk tussen 10.00 en 19.00 uur, behalve op Koningsdag en tijdens besloten evenementen. 

artist talk (aanvang 16.30 uur)
Op zondag 14 april ben je welkom om een Artist Talk bij te wonen. Govert Schilling, wetenschapsjournalist en publicist op het gebied van sterrenkunde, gaat met Frédérique in gesprek over haar werk, naar aanleiding van haar schilderij ‘Son of Laika’. 
reserveer hier je gratis ticket.

Frédérique Spigt studeerde van 1975 tot 1980 aan de Rotterdamse kunstacademie. Zij koos voor de richting Grafisch Ontwerpen, maar ging na haar afstuderen als vrijwilliger werken in een jongerencentrum omdat er voor haar als kunstenaar geen droog brood te verdienen viel. 
Tijdens haar muzikale carrière is ze altijd blijven tekenen. Zo illustreerde ze onder meer de hoezen en tekstboekjes van haar eigen albums.

www.frederiquespigt.nl

Kies een taal