Isaac_WS_eventheader HE (002).jpg

Wijn & Spijs - Primitivo/Zinfandel

Wat fijn dat u heeft gekozen voor het Wijn & Spijs dinerpakket van Zindering. In deze Wijn & Spijs Home Edition nemen we u mee op de reis die de Kroatische druif tribidrag maakte naar Italië waar hij omgedoopt werd tot Primitivo en naar California waar de Zinfandel ontstond. We daagden de keuken uit om een afwisselend menu samen te stellen bij deze stevige rode wijnen.

In het pakket zit een handleiding voor de bereiding van het menu en een proefkaartje voor de wijnen. Alle gangen zijn eenvoudig af te maken. En we laten u niet alleen. In de filmpjes op deze pagina staan chef-kok Remco, souschef Ronald, leerlingen Arnaut en Nigel en gastheer-sommelier Isaac u digitaal bij met tips, informatie en inspiratie. Gezelligheid gegarandeerd. Eet smakelijk!

welkom
Speel deze video als eerste af. Gastheer Isaac Kaemingk heet u welkom.

voorgerecht
Isaac vertelt over de oorsprong van de Zinfandel druif. Ronald toont een spetterend stukje wilde zeebaars en licht de escabeche van paddenstoelen toe.

• Domaine de l’Arjolle, Côtes de Thongue Zinfandel 2018

tussengerecht
In deze video vertellen onze chefkok Remco Vellinga en Isaac waarom deze aardse salade zo mooi bij het terroir past van deze Italiaanse klassieker.

Primitivo Gioia del Colle 2019 van Plantamura 

hoofdgerecht
In deze video openen Isaac en Ronald de fles die u bij de laatste gangen van het pakket kunt blijven schenken. Bij dit hoofdgerecht serveert u de Zinfandel Mother Clone 2019, Pedroncelli Family Vineyards.

nagerechten
Arnaut presenteert de kazen & Nigel laat zijn gezicht ook even zien.

playlist
Alle video’s kunnen ook achter elkaar afgespeeld worden via deze playlist op YouTube. Heel veel plezier met dit Primitivo/Zinfandel Wijn & Spijs-programma thuis!

Geniet, maar drink met mate! Een geopende fles van vanavond blijft een paar dagen goed. Gevacumeerd een paar dagen langer. Ongeopend een paar jaar.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]