Nooit meer werken - liggend - Sabine Rovers.jpg

Nooit meer werken - het NUT

Relatiedrama tussen twee robots

Een heerlijke zomeravond in de openlucht! Theater, driegangendiner en goed gezelschap. Smeer je goed in, pak je zonnebril en ontspan. Deze zomer gaan we Nooit meer werken…

“Het belooft een mooie avond te worden, waarbij ieder van u gemiddeld 0,07% gelukkiger naar huis zal gaan. Volgens onze prognose zal 32% van jullie de avond als uniek ervaren, 12% zal zich gelouterd voelen, 41 % is echt even lekker een avondje uit en 13 % heeft het enorm naar zijn zin. 1% zal de voorstelling als ‘zo zo’ ervaren, dit is veelal publiek dat mee moest van zijn of haar partner of collega’s uit het werkveld. Dan houden we nog zo’n 1% aan mensen over die zich vanavond ‘kut’ voelt.” (ROBOT G1)

Acteurs Greg Nottrot en Floor Leene liggen aan de rand van een zwembad te nippen van hun cocktails. Ze hoeven niet meer te werken want ze zijn vervangen door twee robots. Robot G1 en robot F1 spelen de voorstelling. Heerlijk!

Gefascineerd door de toenemende automatisering, digitalisering en robotisering in het dagelijks werk van heel veel mensen, verdiept het NUT zich in de effecten hiervan. Zijn robots dé oplossing voor een verstoorde werk/privé balans? Nooit meer werken laat de uiterste consequentie zien van het idee dat technologie ons werk overneemt.

credits
concept, tekst en spel: Greg Nottrot en Floor Leene, regie: Roeland Hofman, vormgeving, robots en meer: Thierry Wilders, in samenwerking met: FNV, Jonge Honden, Berlijnplein Utrecht, met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Utrecht, foto’s: Sabine Rovers

 • praktische informatie

  zitplaatsen
  Zon, zee en strand; Nooit meer werken is een échte zomervoorstelling. Geheel in thema neemt het publiek dan ook plaats in strandstoelen. Voor mensen die hier niet mee uit de voeten kunnen, zorgt het NUT voor een alternatief in de vorm van een tuinstoel met wat extra comfort (let op, beperkt aantal beschikbaar).

  lopen / traplopen
  Nooit meer werken wordt gespeeld op een unieke locatie in Leidsche Rijn, die op dit moment nog in aanbouw is. Om deze reden zullen toeschouwers hoogstwaarschijnlijk via een trap naar de voorstellingslocatie moeten lopen. Op dit moment hebben is er helaas nog geen uitsluitsel over een alternatieve toegangsweg voor mindervaliden. Toegankelijkheid is voor het NUT erg belangrijk, dus het gezelschap doet zijn uiterste best om dit mogelijk te maken. 

  vragen
  Mail naar winkel@nieuwutrechtstoneel.nl

 • data, prijzen en tickets

  data in verkoop: 21 juli t/m 12 september
  speeldagen: iedere woensdag t/m zondag
  aanvang: 18:00 uur
  toegangsprijs: €47,50 (inclusief driegangendiner)

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]