SPRING_Campganebeeld_WEB_2021_1200x628_03_01.jpg

SPRING Performing Arts Festival

We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk is het zover. Als de coronamaatregelen het toelaten presenteren we van 20 t/m 29 mei weer een écht festival met de schouwburg als festivalhart. 

Tijdens het SPRING Performing Arts Festival gaan (internationale) topkunstenaars met vernieuwende artistieke vormen het experiment aan, op zoek naar nieuwe verbindingen met publiek. Live in theaters en in de publieke ruimte met o.a. intieme één-op-één ervaringen, installaties, ongebruikelijke opstellingen in het theater of doorlopende voorstellingen. Theatermakers passen hun werk aan naar doorlopende belevingen, er wordt speciaal voor SPRING een intieme één-op-één ontmoeting gemaakt en er wordt een zintuigelijke ervaring in een eenpersoonscocon aangeboden. We kunnen de eerste namen al bekendmaken…

Tijdens SPRING gaat het langverwachte vervolg BLOOS de mannen in première. Marte Boneschansker ging in gesprek met mannen tussen de 10 en 100 jaar oud over intimiteit, sensualiteit en verlangen. Gelegen in een eenpersoonscocon die beweegt, draait en trilt luister je naar hun prikkelende verhalen.

Een andere intieme ervaring biedt Motus Mori: meeting the archive van choreograaf Katja Heitmann. En Dries Verhoeven vraagt zich in Broeders verheft u ter vrijheid af waar ons werkende lichaam tegenwoordig nog voor dient. Samen met een groep Bulgaarse performers met ervaring als migratiearbeiders realiseert hij een requiem voor de werkende mens. Het podium van de Stadsschouwburg doet dienst als werkvloer, waar dagelijks acht uur lang een 'levende installatie' te zien is.

het volledige programma in de schouwburg

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]