levendig_gebouw_SSBU©dorienhein-0481.jpg

mindervaliden

Voor gasten met een handicap hebben wij een aantal voorzieningen en speciale regelingen.

 • rolstoelgebruikers

  Alle publieksruimtes van Stadsschouwburg Utrecht zijn bereikbaar via de lift en toegankelijk voor mindervaliden. In de zalen is een aantal plaatsen beschikbaar voor rolstoelgebruikers en eventuele begeleiders. Deze plaatsen kun je reserveren via de kassa: 030-2302023. Online reserveren van rolstoelplaatsen is helaas (nog) niet mogelijk. In de entreehal bij de balie is een toilet voor mindervaliden.

  rolstoelplaatsen
  In de Douwe Egbertszaal is ruimte voor een aantal rolstoelen aan de zijkanten van de zaal en op rij 13. Ook houden we een aantal plaatsen geblokkeerd voor eventuele begeleiders. In de Blauwe Zaal is plaats voor vier rolstoelen. Gasten in een rolstoel betalen de tweederangsprijs voor een plaats op de eerste rang.

  let op
  Bij populaire voorstellingen verdient het aanbeveling snel te reserveren. Wanneer een voorstelling is uitverkocht gaan ook de rolstoelplaatsen in de vrije verkoop.

 • slechthorenden

  Zowel de Douwe Egbertszaal als de Blauwe Zaal is uitgerust met een infrarood-zendinstallatie t.b.v. slechthorenden. Bij de balie zijn vóór aanvang van de voorstelling hoortoestellen in bruikleen verkrijgbaar. Bij voorstellingen op andere locaties zijn geen hoortoestellen aanwezig.

 • visueel beperkten

  De schouwburg en de voorstellingen zijn toegankelijk voor gasten met een blindengeleidehond. Visueel beperkte gasten betalen de tweederangsprijs voor een plaats op de eerste rang. Wil je gebruikmaken van de korting, bel dan de kassa: 030-2302023.

  NB: Deze kortingsregeling geldt niet bij de voorstellingen met audiodescriptie/blindentolk

  audiodescriptie
  Audiodescriptie is bedoeld voor blinde en slechtziende kijkers. Ook zij kijken geregeld televisie en gaan naar theater, maar missen een deel van de informatie als niemand er iets over zegt. Daarom wordt gebruik gemaakt van een commentaarstem tussen de dialogen door (via koptelefoon). De stem beschrijft handelingen, plaats, tijd, kleding en kapsels, lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen. 

 • parkeren voor mindervaliden

  Stadsschouwburg Utrecht heeft geen eigen parkeergelegenheid. Het is wel mogelijk met de auto tot voor de hoofdingang te rijden om iemand af te zetten.

  De gemeente heeft drie parkeerplaatsen voor mindervaliden op het Lucasbolwerk. Deze zijn niet reserveerbaar. Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je echter ook gratis parkeren op parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Dit geldt niet in parkeergarages of op parkeerplaatsen van vergunninghouders.

  Kijk voor meer info over parkeren voor mindervaliden op de website van de gemeente utrecht.nl.

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]