stoeladoptie2

fiscale voordelen

Steun aan de Stadsschouwburg Foundation is fiscaal gunstig, zowel voor particulieren als bedrijven. De belastingdienst betaalt mee aan je gift omdat de foundation een Culturele ANBI status heeft.
• informatie over onze ANBI status.

particulieren
Van je gift kun je in plaats van 100% zelfs 125% aftrekken van de inkomstenbelasting. Wanneer je via een schenkingsovereenkomst een stoel van € 750 adopteert, krijg je van de fiscus tussen de € 379 en € 488 terug. Je voordeel is afhankelijk van twee factoren:
• periodieke of eenmalige schenking
• je inkomen

periodiek schenken
Kies je voor een periodieke gift (bijdrage verspreid over vijf jaar), dan is je belastingvoordeel maximaal. Voorwaarde voor deze belastingaftrek is dat je een vijfjarige schenkingsovereenkomst tekent met de Stadsschouwburg Foundation. Stuur het machtigingsformulier naar ons op en wij verzorgen de schenkingsovereenkomst.

eenmalig schenken
Kies je voor een eenmalige gift, dan is een geefdrempel van toepassing. Deze is 1% van je verzamelinkomen. Alleen giften boven de drempel komen voor aftrek in aanmerking. Wanneer je ook aan andere goede doelen geeft, kan dat interessant zijn. Bij een periodieke schenking is de geefdrempel niet van toepassing.
• fiscale voordelen:  informatie particulieren 

ondernemers
Steun aan de Stadsschouwburg Foundation is ook voor ondernemers fiscaal gunstig. In plaats van 100% van je gift kun je 150% aftrekken van de vennootschapsbelasting. 
• fiscale voordelen: informatie ondernemers  

Nog vragen?
Wil je precies weten hoeveel belastingvoordeel je krijgt? Of wil je meer informatie over alternatieve betalingsmogelijkheden? Stuur een e-mail naar Barbara Lindenbergh of stel je vraag via [email protected].

 

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]