4299

Extra's bij de voorstellingen

Kijken, luisteren én meedoen!

Wist je dat bij het Circusfestival Cascades leuke en leerzame activiteiten zijn bedacht? Voor en na de voorstellingen. Je komt ogen en oren te kort, want je kunt niet alleen kijken en luisteren maar ook zelf meedoen! De toegang is gratis. 

Kijk uit naar het contextprogramma!

vr 29 mrt: Cascades Circus Talks
•  Opening van het festival (19.30 tot 19.45 uur) met een gesprek tussen de programmeur Luuk Adema en Camiel Corneille over de achtergronden bij deze eerste editie. 
•  Blijf nog even als 'Smashed’ is afgelopen om na te napraten over de voorstelling met Camiel in de Zocherfoyer.

za 30 mrt: Cascades Circus Talks
Tussen de voorstellingen door gaat Camiel Corneille in gesprek met de makers en met jou. Over het maakproces, uitdagingen en dromen van het moderne circus. Van 18:00 tot 22.15 uur in de Zocherfoyer.

zo 31 mrt: Ontdek de circusartiest in jezelf  Circus Snor verrast jong en oud met superleuke circuskunstjes. Kom kijken, maar doe vooral mee!  Van 12.00 tot 16.00 uur in de Dudok- én Hekmanfoyer.

Kijk uit naar het contextprogramma!
Kijk uit naar het contextprogramma!

Expositie Kerstcircus Cascade

Zesentwintig jaar lang was kerstcircus Cascade een begrip in Utrecht. Van 1989 tot 2015 organiseerde Stadsschouwburg Utrecht jaarlijks een nieuw circus, dat tijdens de kerstvakantie de hele schouwburg overnam. Grondlegger van Cascade was circuskenner Gerrit Reus, die o.a. werkzaam was als adjunct-directeur van Stadsschouwburg Utrecht en als producent, regisseur en impresario van circus- en clownsproducties. Gerrit Reus werd pleitbezorger van een nieuwe, meer theatrale vorm van circus. In zijn nagedachtenis zetten we de traditie voort in het nieuwe ‘Circusfestival Cascades’ (29 t/m 31 mrt) dat vernieuwende vormen van circus laat zien, die draaien om de kunst van verwondering en verbazing. 

Als eerbetoon aan Gerrit Reus exposeren we alle posters die door de jaren heen voor kerstcircus Cascade zijn gemaakt. Ze hangen op chronologische volgorde, in de Hekmanfoyer (1989 t/m 2002) en Escherfoyer (2003-2015).

De expositie is te zien van 6 maart t/m 1 april en is vrij toegankelijk tussen 10.00 en 19.00 uur. 

Expositie Kerstcircus Cascade
Expositie Kerstcircus Cascade

Kijk hier voor het volledig overzicht van het Cirusfestival Cascades met maar liefst zeven verschillende voorstellingen in het Paasweekend.

Kies een taal