WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)

WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum

Grote Zaal

Toneel

Nationaal Theaterweekend

zo 28 jan, 20:00

Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen?

‘LIVE (online gaat het mis)' is een voorstelling die een van de meest prangende vragen van deze eeuw niet uit de weg gaat: Hoeveel van onze tijd willen we online doorbrengen? En wat voor recht van spreken hebben we eigenlijk als we geregeld zelf scrollend naar een scherm zitten te staren als ons kind tegen ons praat? Of als we tot diep in de nacht tussen de series door van de actualiteiten naar Funda surfen?

Acteursgroep Wunderbaum gaat samen met schrijfster Annelies Verbeke op middelbare scholen het sociale media gebruik van leerlingen onderzoeken. Schoorvoetend - want we willen niet oud overkomen - maar met de gedachte dat het hoog tijd is om een voorstelling te maken over onze schermtijd. Sinds de iPhone in 2008 zijn massale glorierijke intrede deed in ons land, zijn we ‘hooked’. Ons gedrag veranderde, generatiekloven openbaarden zich.

Als ouders en opvoeders zijn we licht tot zwaar bezorgd. We horen verhalen over kinderen die in twintig Whatsapp-groepen verschillende identiteiten aannemen, er in het geheim een tweede telefoon op nahouden, op het dark web aan anorexia challenges deelnemen en nieuwjaar liever met hun vrienden online in ‘World of Warcraft’ vieren. Of is dat allemaal zwaar overdreven en moeten we vasthouden aan de liefde-aandacht-en-vertrouwen-mantra, die voor onze generatie ouders zo kenmerkend is?

spel: Walter Bart, Wine Dierickx, Matijs Jansen, Maartje Remmers, Marleen Scholten, tekst: Annelies Verbeke, co-producent: Theater Rotterdam, www.wunderbaum.nl

WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)

Wunderbaum

WUNDERBAUM speelt live (online gaat het mis)

selecteer datum en tijd

zo 28 jan

20:00

€ 10,00

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal