Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Grote Zaal

Toneel

met inleiding

drankje inclusief

za 09 mrt 20:00 - 22:05

Vlijmscherpe dialogen, verbale slachtpartijen, zwartgallige humor en drama

Edward Albee’s ultieme relatiedrama ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ is een van de meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. De vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen zijn een kolfje naar de hand van deze cast. Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallig drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.

In de inleiding wordt ingegaan op de lange opvoeringsgeschiedenis van dit ultieme relatiedrama. Ook wordt aandacht besteed aan waarom dit stuk een klassieker is. Het thema is universeel en hoewel het stuk ook duidelijk de tijdsgeest en moraal van de jaren vijftig van de vorige eeuw ademt, zijn de persoonlijke en maatschappelijke ongenoegens, angsten, frustraties en inzichten in het stuk nog altijd herkenbaar. En tot slot wordt natuurlijk de visie van de regisseur en de acteurs besproken. 

inleiding door Claire Bender
De inleiding wordt verzorgd door Claire Bender, een van de actrices in Wie is er bang voor Virginia Woolf?. Claire Bender was recentelijk te zien in de romantische dramafilm Only You en in de film Happy Ending op Netflix, Goodbye Stranger. Op het toneel stond ze eerder in Het wonderlijke voorval met de hond in de nacht, verscheidene voorstellingen van Internationaal Theater Amsterdam (ITA), waaronder Kinderen van Nora en Ibsen huis en stukken als Westkaai, Platonov en Thuislozen van Theater Utrecht. Verder was ze te zien in series als Rundfunk, Morten, Van der Valk, Klokhuis en Nieuw Zeer. Vanaf maart is ze te zien in de EO-serie De Joodse Raad.

Tekst: Edward Albee, regie: Hanneke Braam, spel: Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender, kostuum: Dorien de Jonge, decor: Calle de Hoog, licht: Stefan Dijkman, techniek: Arnold Schut, Marcel Swan en Dorus van Leeuwen, regieassistent: Hiske Eriks, scenefoto's: Annemieke van der Togt, campagnebeeld: Piek, www.kobratheater.nl

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

selecteer datum en tijd

za 09 mrt

20:00 - 22:05

€ 31,50 / € 27,50 / € 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

uitverkocht

inleiding

19:00 - 19:30

€ 2,00

uitverkocht

Met een cast vol comedy-vedetten valt er veel te lachen bij 'Wie is er bang voor Virginia Woolf?'

Het mysterie van Virginia blijft boeien

Dagblad van het Noorden
lees de recensie

Explosies van pure laaghartige gemeenheid en gelukkig ook verstilde intimiteiten

Theaterkrant
lees de recensie

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal