Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Sanne Wallis de Vries, Bas Hoeflaak, Alex Ploeg en Claire Bender

Grote Zaal

Toneel

met inleiding

drankje inclusief

za 09 mrt, 20:00

Vlijmscherpe dialogen, verbale slachtpartijen, zwartgallige humor en drama

Edward Albee’s ultieme relatiedrama ‘Wie is er bang voor Virginia Woolf?’ is een van de meest gespeelde toneelteksten wereldwijd. De reden is simpel: de verbale strijd tussen het echtpaar Martha en George is weergaloos, de onderhuidse spanning continu voelbaar en de onderliggende pijn aangrijpend. De vlijmscherpe dialogen, gevaarlijke spelletjes en verbale slachtpartijen zijn een kolfje naar de hand van deze cast. Als geen ander weet dit viertal vileine humor met zwartgallig drama te combineren en elkaar in dit meesterwerk tot het uiterste te drijven.

tekst: Edward Albee, regie: Hanneke Braam, foto: Piek, www.kobratheater.nl

De inleidingen gaan dieper in op de keuze voor het stuk, de bewerking, regie en de acteurs. Er wordt stilgestaan bij hoe een productie tot stand komt en welke uitdagingen dit oplevert. Ook zal kort op de inhoud worden ingegaan, uiteraard zonder daarbij te veel weg te geven van het stuk. Uit ervaring weten we inmiddels dat de belangstelling van het publiek zeer groot is en de reacties uiterst positief zijn. Deze voorkennis verhoogt, zoals wij vaak hebben gehoord, het kijkplezier.

De inleidingen worden gegeven door ervaren inleiders, onder leiding van Brechtje Zwaneveld. Afhankelijk van de rol en de productie kan een acteur of actrice aanschuiven.

bekende namen lachen

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

Wie is er bang voor Virginia Woolf?

selecteer datum en tijd

za 09 mrt

20:00

€ 31,50 / € 27,50 / € 21,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

inleiding

19:00 - 19:30

€ 2,00

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal