Wachten op Godot

Wachten op Godot

Het Nationale Theater | Erik Whien

Grote Zaal

Toneel

met inleiding

drankje inclusief

do 25 apr, 20:00

Erik Whien regisseert opnieuw de theaterklassieker van Samuel Beckett

Met Wachten op Godot komt ‘het beste toneelstuk aller tijden’ terug in de theaters. Geregisseerd door Erik Whien, dé Beckett-regisseur van deze tijd. Jaap Spijkers, Mark Rietman, Joris Smit en Bram Coopmans spelen in dit meesterwerk, dat eeuwig blijft intrigeren. Vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen en kleine bezigheden. Ene Pozzo komt langs, die een andere man, Lucky, aan een touw meesleept. Als zij na een wonderlijk gesprek weer vertrekken, valt er niets anders te doen dan verder te wachten. Ondertussen verstrijkt de tijd. Het wordt nacht, een nieuwe dag breekt aan. In onwetendheid blijven Vladimir en Estragon wachten, “want als hij komt, dan zijn we gered”.

In 2009 regisseerde Erik Whien Wachten op Godot, toen ‘zijn eerste Beckett’. De voorstelling werd lovend ontvangen. Na successen met Eindspel, Krapps laatste band en Happy Days zet hij na vijftien jaar opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige toneelstuk. 

Regisseur Erik Whien waagt zich telkens weer aan een stuk van de Ierse toneelschrijver Samuel Beckett. Over de toneelteksten van Beckett wordt vaak heilig gedaan. Dit voorprogramma biedt je handvatten om je tot zijn werk te verhouden. De filosofische stroming en de historische context komen aan bod, zijn strikte regieaanwijzingen en welke vrijheden die opleveren. En wat is het verschil tussen zinloos en absurd? In deze crash course word je in een half uur Beckett-kenner.

tekst: Samuel Beckett, vertaling: Jacoba van Velde, regie: Erik Whien, cast: Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit, scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck, kostuums: Rebekka Wörmann, licht: Julian Maiwald, dramaturgie: Kyra Mol, educatiemakers: Tim Lafeber en Laura van Zuijlen, campagnebeeld: Anne Claire de Breij, www.hnt.nl

Wachten op Godot

Het Nationale Theater | Erik Whien

Wachten op Godot

selecteer datum en tijd

do 25 apr

20:00

€ 28,50 / € 24,50 / € 18,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

inleiding

19:00 - 19:30

€ 2,00

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal