The Neverending Story

The Neverending Story

Het Filiaal theatermakers | HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)

Grote Zaal

Toneel

Muziektheater

première

met workshop

met inleiding

do 21 dec - za 30 dec, div. tijden

Een hartverwarmende familievoorstelling met live muziek

Basje Boeckx heeft een rijke fantasie. Daarom wordt ze weleens gepest. Ze steelt het boek ‘Het oneindige Verhaal’ en verstopt zich op een zolder. Daarin leest ze over de avonturen van de jonge held Atréjoe, die het rijk Fantásië moet redden van het oprukkende ‘Niets’. Steeds meer vallen de werelden van Fantásië en die van Basje samen, tot ze in het verhaal terechtkomt. Ze redt de kleine keizerin en krijgt grote macht. Maar weet Basje wel om te gaan met die verantwoordelijkheid? En welke rol speelt de geluksdraak Foechoer in het verhaal? 

Don Duyns, schrijver van succesvolle familievoorstellingen als ‘Wolfgang, 't wonderjong’, ‘Back to Oz’ en ‘Snorro’, bewerkte het boek van Michael Ende tot een komische en ontroerende belevenis voor jong en oud. Reis mee door Het Oneindige Verhaal!

Bij de voorstelling op zaterdag 23 december om 15.00 uur zijn er twee tolken Nederlandse Gebarentaal aanwezig: Mauricio de Kok en Mirjam Stolk. Zij zullen aan de linkerkant van de zaal staan en de teksten vertalen voor doven en slechthorenden. Er zijn stoelen geblokkeerd voor belangstellenden. Wil je die reserveren? Stuur een mail naar kassa@ssbu.nl o.v.v. je naam, e-mailadres en het aantal gewenste kaarten (aantal slechthorenden en evt. extra volwassenen en/of kinderen). Slechthorenden betalen de tweederangs prijs voor een eersterangs plaats.

Don Duyns is een van de meest gespeelde toneelschrijvers van Nederland. Hij is al meer dan dertig jaar actief en schreef ook al meerdere theaterteksten voor Het Filiaal. In deze lezing (18.00-18.30 uur) vertelt Duyns hoe het is om zo'n veelomvattend en kleurrijk boek als ‘Het oneindige verhaal’ te bewerken voor theater, en wat het verschil is met de verfilming van het boek waarin de draak een hond was. De lezing vindt plaats in de Hekmanfoyer en kost € 2.

naar het boek van Michael Ende, tekst: Don Duyns, regie: Monique Corvers, spel: Mirthe Klieverik, Sacha Muller, Maurits van den Berg, Barend van Daal, Jaike Belfor, Tobe Vandekerckhove, Ruta van Hoof e.a., compositie: Gábor Tarján, decor: Jan van Hoof, poppen en maskers: Eva Arends, kostuums: Nicky de Jong, muzikanten: Emma Breedveld, Emine Bostanci en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag): Joey Marijs, Dirge Seçil Kuran, Niels Meliefste. www.hetfiliaal.nl

The Neverending Story

Het Filiaal theatermakers | HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag)

The Neverending Story

selecteer datum en tijd

do 21 dec

19:00 - 20:50

€ 27,50 / € 23,50 / € 17,50 / t/m 18 jaar € 10,00

koop kaarten

vr 22 dec

19:00 - 20:50

€ 27,50 / € 23,50 / € 17,50 / t/m 18 jaar € 10,00

koop kaarten
Toon alle datums

workshops voor kinderen

theaterworkshop
In deze theaterworkshop gaan kinderen (8+) op avontuur met een rugzak vol verbeelding, net als de acteurs in de voorstelling. Dwaal mee door verhalen, door oneindige landschappen en langs metalen reuzen… De workshops vinden plaats op 23, 28, 29 en 30 december van 13.45 tot 14.45 uur en kosten € 2.

open atelier
Voorafgaand aan alle voorstellingen kunnen kinderen (8+) samen met hun ouders gratis aanschuiven in het Fantásië Atelier. Hier kunnen ze zelf met allerlei materialen aan de slag, bijvoorbeeld om een amulet te maken. Van tevoren opgeven is niet nodig. 

workshops voor kinderen
workshops voor kinderen

expositie

In de foyers kun je foto’s bekijken van 20 Nimeto-studenten, die zich lieten inspireren door ‘The Neverending Story’. Hun werk is 15 december t/m 3 januari te zien. 

lees meer
expositie
expositie

High Tea in Zindering

Bij de middagvoorstellingen serveert Zindering een heerlijke high tea (vanaf 13.00 uur). Geniet samen van (onbeperkt) thee met diverse sandwiches, huisgemaakte quiches, kleine taartjes en verschillende hartige en zoete snacks.

volwassenen € 25
kinderen t/m 12 jaar € 5 (max. 2 per betalende volwassene)

High Tea in Zindering
High Tea in Zindering

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal