Strangely Familiar

Strangely Familiar

Jakop Ahlbom Company

Grote Zaal

Toneel

drankje inclusief

do 29 feb 20:00 - 21:20

Een man die zichzelf denkt te kennen, ontmoet zijn superieure dubbelganger

Jakop Ahlbom Company presenteert in het seizoen 2023-2024 Strangely Familiar, een surreële voorstelling over sociale druk en eigenwaarde.

Onze hoofdpersoon in Strangely Familiar wordt door zijn collega’s niet gezien. Hij ontvlucht zijn moeizame bestaan door weg te dwalen naar een gedroomde wereld, waarin alles kan bestaan waarnaar hij verlangt. Hij is echter niet in staat zijn dromen waar te maken. Als er een nieuwe werknemer op kantoor komt, blijkt deze man zijn perfecte evenbeeld. Hoe komt het dat deze dubbelganger de erkenning krijgt waar onze hoofdpersoon al zo lang naar verlangt? Hij wordt geconfronteerd met alles wat hij zelf niet is of niet durft te zijn of misschien ook wel niet wil zijn. Zijn dromen verworden tot nachtmerries, en lijken de werkelijkheid over te nemen. In Strangely Familiar wordt de worsteling verbeeld die onze hoofdpersoon doormaakt en komen we als het ware in zijn hoofd terecht. Met alle consequenties van dien.

Strangely Familiar is mede geïnspireerd op de dystopische werkelijkheid van de serie ‘Severance’ van oa Ben Stiller en de absurde films van Roy Andersson. Ook is Dostjevski’s novelle ‘De Dubbelganger’ een belangrijke inspiratiebron geweest. 

concept en regie: Jakop Ahlbom, dramaturgie: Judith Wendel, muziek en sounddesign: Leonard Lucieer en Jaïm Sahuleka, spel: Erwin Boschmans, Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark e.a., campagnefoto: Leon Hendrickx & Studio MINSK, scenefoto's: Rahi Rezvani, www.jakopahlbom.nl

Strangely Familiar

Jakop Ahlbom Company

Strangely Familiar

selecteer datum en tijd

do 29 feb

20:00 - 21:20

€ 28,50 / € 24,50 / € 18,50 / t/m 18 jaar € 12,50

koop kaarten

tips

gratis met U-OV naar de schouwburg
dineren in Zindering

Kies een taal