Het Nationale Theater - Wachten op Godot (Anne Claire de Breij) 2.jpg

Wachten op Godot

Het Nationale Theater | Erik Whien

Grote Zaal
Toneel

Theaterklassieker vol hilariteit, absurditeit, bolhoeden en een boom

In 2009 regisseerde Erik Whien ‘Wachten op Godot’, toen zijn eerste Beckett-regie. Inmiddels is hij dé Beckett-regisseur van deze tijd en zet Whien met een topcast opnieuw zijn tanden in dit poëtische, absurde en grappige meesterwerk dat eeuwig blijft intrigeren.

Twee mannen met bolhoed, Vladimir en Estragon, zitten op een landweg bij een boom. Ze wachten op een zekere Godot en doden hun tijd met grote vragen, kleine bezigheden en wonderlijke gesprekken. Ze blijven wachten, ‘want als hij komt, dan zijn we gered’.

  • makers en spelers

    tekst: Samuel Beckett, vertaling: Jacoba van Velde, spel: Jaap Spijkers, Mark Rietman, Bram Coopmans en Joris Smit, foto: Anne Claire de Breij, www.hnt.nl

  • inleiding: leer Beckett beter kennen - Hekmanfoyer

    Regisseur Erik Whien waagt zich telkens weer aan een stuk van de Ierse toneelschrijver Samuel Beckett. Over de toneelteksten van Beckett wordt vaak heilig gedaan. Dit voorprogramma biedt je handvatten om je tot zijn werk te verhouden. De filosofische stroming en de historische context komen aan bod, zijn strikte regieaanwijzingen en welke vrijheden die opleveren. En wat is het verschil tussen zinloos en absurd? In deze crash course word je in een half uur Beckett-kenner.

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]