12150-Theo Nijland-Uitgekunsteld-Ben van Duin (3).jpg

Uitgekunsteld

Theo Nijland

Blauwe Zaal
Cabaret

Een heerlijke voorstelling voor wie Theo Nijland voor het laatst solo wil zien

Op 14 mei 2024 wordt Theo Nijland zeventig en sluit hij zijn tour ‘Uitgekunsteld’ op feestelijke wijze af. Het is zijn allerlaatste solovoorstelling en nee, dat is geen publiciteitsstunt. Hij komt niet op het afscheid terug. Ook wordt de voorstelling geen nostalgische avond waarop de fan met de hoogtepunten mee kan neuriën. Wel komt Nijland nog één keer met kraakheldere, nieuwe liedjes en daar zal de liefhebber het mee moeten doen. Een beetje pijn doet het wel, maar ach, zijn hele oeuvre staat op Spotify.

 • prijswinnaar

  Met zijn programma ‘En de rest is onzin’ won Theo Nijland de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs. 

 • makers en spelers

  tekst en muziek: Theo Nijland, puntjes op de i: Daniël Samkalden, foto: Ben van Duin, www.theonijland.nl

 • De schatkist waaruit de zanger kan putten is groot en diep. Het is en blijft genieten wanneer Nijland, gewapend met zijn vleugel en zijn scherpe taal, de culturele wereld de les leest.

  de Volkskrant over ‘Ontboezemingen van een blij mens' -
 • Nijland rijgt fabelachtige nummers uit zijn rijke oeuvre aaneen.

  NRC over ‘Ontboezemingen van een blij mens’ -
 • Er is niets gladjes aan Nijland en dat moeten we koesteren.

  Theaterkrant over ‘Ontboezemingen van een blij mens’ -
 • Alle benodigde ingrediënten zijn aanwezig: het graven in de kinderziel, schitterende liefdesliederen en de half gespeelde, half gemeende verontwaardiging.

  Het Parool over ‘Ontboezemingen van een blij mens’ -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]