13160-Sonny Boy (Annemieke van der Togt) (2).jpg

Sonny Boy

Solo Stories | Tarikh Janssen

Blauwe Zaal
Toneel

Magistrale roman van Annejet van der Zijl voor het eerst op de planken

Toen Waldy veertien was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij vervolgens heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als dertiger hoopt hij nu een basis te vinden in de verhalen over zijn Nederlandse en Surinaamse ouders. Waarom was hij hun Sunny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?

De makers van de succesproducties 'Ma' en 'Nu ik je zie' brengen deze keer de magistrale roman 'Sonny Boy' van Annejet van der Zijl uit op 2004 op de planken. De monoloog wordt gebracht door Tarikh Janssen, die Rika en Waldemar Nods door de ogen van hun zoon tot leven laat komen. De zoon die ze nooit zagen opgroeien en niet konden beschermen. We zien Waldy, die aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag - de leeftijd waarop zijn vader overleed - poogt om de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Dat zijn er niet veel en ze moeten van ver komen. 

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]