20230406_exterieurSSBU©dorienhein-0057.jpg

Levend monument: Rondleiding en performance

In het kader van de Open Monumentendag geeft Dudokkenner Pieter Rings rondleidingen door Stadsschouwburg Utrecht, een ontwerp van architect Willem Dudok. Dudok ontwierp een modern stadspaleis met grote raampartijen, hoge ruimten, strakke inrichting en veel licht. Tegelijkertijd gebruikte hij ook traditionele stijlmiddelen als veel wit marmer en prachtige, grote staande en hangende lampen. De rondleiding vertelt iets over de architectuur en gaat langs ruimtes die voor het publiek niet toegankelijk zijn zoals de artiestenfoyer, de coulissen en het kantoor. 

levend monument
Het monument werd gebouwd als theater en dat is het nu nog steeds. Met recht een levend monument. Daarom eindigt de rondleiding met een performance van Elke Thelissen. Zij is een 21 jarige freestyle danseres en hiphop dansmaker, geboren en getogen in Utrecht. Ze heeft een grote liefde voor het samenbrengen van dans, met fysiek spel. Met haar lichaam vertelt ze op een abstracte, gevoelsmatige en speelse manier verhalen waarbij eerlijkheid, authenticiteit en kwetsbaarheid centraal staan. 

let op
Het monument kent veel hoogte verschillen en daardoor veel trappen. De rondleiding is niet geschikt voor personen in een rolstoel of bezoekers die slecht ter been zijn. De rondleiding is gratis, wel een plek reserveren. Er kunnen maximaal 25 personen per rondleiding mee.  

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]