11075-Wunderbaum - La Codista (onbekend) (2).jpg

La codista

Wunderbaum

Blauwe Zaal
Toneel

Een tekst over (voor anderen) in de rij staan en het verlangen naar traagheid in het leven

Gebaseerd op het verhaal van Giovanni Cafaro, de Milanees die zijn baan verloor en tegen betaling voor anderen in de rij ging staan, schreef Marleen Scholten een tekst over stilstaan. Ze interviewde verschillende Italianen en stond zelf regelmatig in lange rijen. ‘La Codista’ is een persoonlijke, door Scholten zelf gespeelde tekst over identiteit en het verlangen om langzamer te gaan. Vanavond wacht de codista samen met het publiek op haar beurt. “Een zeer levendige solo: door Scholtens filosofische tekst vol treffende observaties en haar onnavolgbare tekstbehandeling.” (NRC *****)

  • Met haar mooie, krachtige stem, beheerste mimiek en aanstekelijk charme portretteert ze een werkloze vrouw die van de nood een deugd maakt.

    de Volkskrant -
  • Ondanks alle soberheid is ‘La Codista’ een zeer levendige solo: dat komt door Scholtens filosofische tekst vol treffende observaties en haar onnavolgbare tekstbehandeling, waarmee ze het wachten als een partituur vol onverwachte variaties benadert.

    NRC -

tips

Website

We helpen je ook online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in. Meer info: privacy statement

[2]
[1]